İzmir

İzmir Barosundan "hayır" videosu açıklaması

19:25 08 Mart 2017
İzmir Barosundan "hayır" videosu açıklaması

İzmir Barosundan, halk oylamasına yönelik hazırlanan "hayır" videosunda, Hazreti Adem ve Hazreti Havva'nın öyküsüne yer verilmesine ilişkin, "Toplumun değerleri doğrultusunda insanlığın varoluşundan bu yana kabul görmüş bir inanış örneksenerek tercihlerin hassasiyeti vurgulanmaya çalışılmıştır." açıklaması yapıldı.

Barodan yapılan yazılı açıklamaya göre, hazırlanan kısa video çalışmasında, dini duyguları rencide edecek herhangi bir saikle hareket edilmediği öne sürüldü.

Toplumsal hassasiyetlere ve dini değerlere aykırı bir tema da kullanılmadığı iddia edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Toplumun değerleri doğrultusunda insanlığın varoluşundan bu yana kabul görmüş bir inanış örneksenerek tercihlerin hassasiyeti vurgulanmaya çalışılmıştır. Bu süreçte çıkmış olduğu yolda hiçbir siyasi ideoloji gütmeden ve dini ayırım yapmadan çalışan İzmir Barosuna yönelik; bir kısım basın ve sosyal medyada yapılan haksız, ağır ve hedef gösteren yayın ve paylaşımları kabul etmiyoruz. Hakaret ve tehdit içeren bu yazı ve paylaşımlar hakkında baromuz tarafından gerekli kanuni yollara başvurulacaktır."

Baro yönetimi tarafından halk oylamasına yönelik hazırlanan "hayır" içerikli videoda Hazreti Adem ve Hazreti Havva'nın öyküsüne yer verilmesi kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çekmişti.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.