İzmir

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

14:45 11 Mart 2017
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Vatan şairi Mehmet Akif'in, topraklarımız işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı, milli mücadele ruhunu, Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu ve kutsal değerlerine olan bağlılığını en güzel biçimde yansıtmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Hotar, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, gerektiğinde bayrağı için canını feda etmekten kaçınmayan Türk milletinin destanı olan İstiklal Marşı'nın, vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu tekrar tekrar hissettirdiğini ifade etti.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da yaşadığı hain darbe girişimindeki süreçte de büyük bir imtihandan geçtiğini kaydeden Hotar, milletin ecdadı gibi canını ortaya koyarak istiklal için mücadele ettiğini belirtti.

Hotar, 15 Temmuz'da milli irade destanı yazan milletin istikrarlı duruşuyla "tüm terör örgütlerine karşı savaşacağız" diyerek, vatan topraklarının çok zor şartlar altında kanla, canla, gözyaşıyla karış karış kazanıldığını, o tarihten bugüne değişmeyen en önemli şeyin ise milletin ülkesine olan sevgisi ve birlik ruhu olduğunu ifade ettiğini bildirdi.

Başka ülkelerin 100 yılda yaşayamayacağı olumlu, olumsuz her şeyi Türkiye'nin yaşadığına dikkat çeken Hotar, şunları kaydetti:

"Vatan şairi Mehmet Akif'in, topraklarımız işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı, milli mücadele ruhunu, Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu ve kutsal değerlerine olan bağlılığını en güzel biçimde yansıtmaktadır.

Ülkelerin coğrafyası aynı zamanda kaderidir. Türkiye bu kadar güzel bir yerde, bu kadar güzel insanlarıyla tabii ki birçok şer odağının da hedefi durumunda. Bize düşen bunlarla olabildiğince mücadele edip ülkenin gelişim hızını artırmak, çocuklara çok daha güzel bir ülke bırakmak. Önümüzdeki referandum süreci yepyeni bir gelişimin ve değişimin öncüsü olacak. Milletimizin sandıkta ülkemiz için en doğru kararı vereceğine inanıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.