İzmir

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

15:35 18 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

İzmir'de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi.

Karşıyaka ilçesindeki Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu ve 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan vatandaşların fotoğraflarının yer aldığı video klip gösterildi.

İzmir'in çeşitli ilçelerindeki okullardan salonu dolduran öğrenciler, ellerindeki Türk bayrakları ile etkinliği izledi.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Çanakkale Savaşı'nın, bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir şahlanış destanı olduğunu belirterek, "Çanakkale Zaferi, umudunu yitirmiş bir milletin inançla, cesaretle, birbirine sarıldığı takdirde nasıl düştüğü yerden kalkabildiğinin sembolüdür, Türk milletinin şartlar ne olursa olsun ülkesi ve vatanı için nasıl bir mücadele ortaya koyabileceğinin en büyük delili ve en şanlı nişanesidir." dedi.

Salondaki öğrencilere seslenen Yahşi, şunları söyledi:

"Mehmetçiğin, gözünü kırpmayarak geçirdiği geceler hatırına gözümüzün nurunu kitaplara akıtacağız. Alnımızın terini toprağa, kitaba, kaleme ve çalışma masasına akıtacağız. Çanakkale'de şehadet şerbeti içen 250 bin şehit hatırına durmak bilmeden, bu ülkeyi bu milleti bir adım daha ileri götürmek için çalışacağız. Unutmayın şehidin kanına sadece ilimle uğraşanın mürekkebi eşittir."

Konuşmaların ardından İzmir il genelinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla düzenlenen kompozisyon, resim, afiş ve kısa film yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Daha sonra Tarkan Erkan şefliğindeki Büyük Türkiye Orkestrası, Çanakkale türkülerini seslendirdi. Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi, Halk Oyunları Topluluğu da "Bir Destandır Çanakkale" dans gösterisi yaptı.

-Ödemiş

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla Ödemiş ilçesinde de anma etkinliği yapıldı.

Hükümet Konağı önündeki tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve belediye ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şubesi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Hükümet Konağı'ndaki törenin ardından yetkililer, Zungurlu Mezarlığı'nda bulunan şehitliği ziyaret ettiler.

Törene, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Personel Binbaşı Hasan Yüzüak, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.