İzmir

Türkiye'den ABD'ye su ürünleri ihracatı

14:43 21 Mart 2017
Türkiye'den ABD'ye su ürünleri ihracatı

İstanbul Su Ürünleri İhracatçıları Birliği ve Türkiye Su Ürünleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, su ürünlerinde ABD’ye ihracatın her yıl istikrarlı bir şekilde artarak 25 milyon dolara ulaştığını bildirdi.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan yazılı açıklamada, Türk Deniz Ürünleri sektöründen 10 firmanın ABD'nin Boston şehrinde düzenlenen Seafood Expo North America 2017 Fuarı'na katıldığı, Türk Hava Yolları’nın 2014 yılında başlattığı İstanbul-Boston seferlerinin ABD'ye gerçekleşen ihracatın artışında önemli rol oynadığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Su Ürünleri İhracatçıları Birliği ve Türkiye Su Ürünleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, sektörün ABD pazarındaki payını artırmak için yıllardır mücadele verdiklerini kaydetti.

Bu çabaların meyvelerini toplamaya başladıklarını bildiren Sagun, "ABD'ye ihracatımız, her yıl istikrarlı bir şekilde artarak 25 milyon dolara ulaştı. 2017 yılında bu rakamın daha da artması için sektör olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Ege Su Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan da kültür balıkçılığında tüm üretim aşamalarının takip edilebilir olması ve üretimde sağlığa zararlı hiçbir madde kullanılmaması nedeniyle ABD'li tüketicilerin kültür balığını daha çok tercih ettiğini belirtti.

ABD'lilerin özellikle levreğe yoğun ilgi gösterdiğine işaret eden Kızıltan, gelecek yıllarda bu pazardaki konumlarının çok daha fazla güçleneceğini kaydetti.

Fuarı ziyaret eden Türkiye'nin Boston Başkonsolosu Ömür Budak da Türkiye'nin iddialı bir şekilde ABD pazarına girmesi ile Yunanlıların pazardan silindiğini, hatta fuardan bile çekildiklerini ifade etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.