İzmir

İzmir Barosunun "Adem ve Havva"lı "Hayır" videosu

23:32 21 Mart 2017
İzmir Barosunun "Adem ve Havva"lı "Hayır" videosu

İzmir Barosunun 16 Nisan'daki halk oylamasına ilişkin Hazreti Adem ve Hazreti Havva'nın öyküsüne yer verdiği ve çeşitli kesimlerin tepki gösterdiği "Hayır" videosunu hazırlayan ekipte yer alan 3 avukat, baronun merkez ve komisyonlardaki görevlerinden ayrıldı.

Avukatlar Nuriye Kadan, Cem Cemal Coşkan ve Atalay Aksay yaptıkları ortak yazılı açıklamada, İzmir Barosundaki merkez ve komisyonlardaki görevlerinden ayrıldıklarını, yönetim kurulu üyeliklerinin ise devam ettiğini bildirdi.

Açıklamada, istifa sebebinin İzmir Barosunun hazırladığı "Hayır" videosunun içeriği ile ilgili olmadığı, videonun yayınlanmasından sonra gelişen olaylardan kaynaklandığı kaydedildi.

Söz konusu animasyonun 2 Mart Perşembe günü Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde, İzmir Barosu Başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaklaşık 800 katılımcının gösterimine sunulduğu aktarılan açıklamada, "Başkan Aydın Özcan ertesi gün (24 saat sonra) İzmir Barosu facebook hesabında da bilgisi dahilinde paylaşılan bu videoyu kendi sosyal medya hesabında paylaşmıştır." görüşü savunuldu.

Gelen eleştiriler üzerine konunun 7 Mart Salı günkü yönetim kurulu toplantısında değerlendirildiği belirtilerek, Özcan'ın bununla ilgili açıklamalarının "Hedef saptırmaya yönelik" olduğu iddia edildi.

Avukat Atalay Aksay'ın İzmir Barosu Genel Sekreterliği görevini de bıraktığı, yerine avukat İlke Erol'un getirildiği öğrenildi.

Baro yönetimi tarafından halk oylamasına yönelik hazırlanan "Hayır" içerikli videoda Hazreti Adem ve Hazreti Havva'nın öyküsüne yer verilmesi kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çekmişti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.