İzmir

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İzmir'de

12:06 22 Mart 2017
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İzmir'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dünya Su Günü'ne ilişkin, "Afrika'da susuzluk çeken insanlar, görüntüleri görünce o kadar üzülüyorum ki. Afrika'ya da su götürdük ama yeterli değil, sadece 1 milyon 750 bin kişiye su verebildik. Ama devam edeceğiz inşallah Allah'ın yardımıyla o insanlara da düşüncesi, rengi ne olursa olsun bütün insanlara su vermek bizim boynumuzun borcudur." dedi.

Bakan Eroğlu, İzmir'deki temasları kapsamında Menderes Belediyesi'ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Bülent Soylu'dan yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. İzmir'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Eroğlu, kente 43 milyar liralık yatırım yapıldığını hatırlattı.

Daha sonra taşkın koruma tesisinin temel atma ve orman köylülerini desteklemek amacıyla uygulamaya koyduğu gelir getirici tür ağaçlandırma projesi kapsamındaki sertifika dağıtım törenine katılan Bakan Eroğlu, Ege'nin dünyaya açılan kapısı İzmir'e 80 yılda yapılan yatırımın 10 katının 13 yılda gerçekleştirildiğini ifade etti.

- Su medeniyettir

Eroğlu, bugünün Birleşmiş Milletler tarafından "Dünya Su Günü" ilan edildiğini anımsatarak, yakın zamanda Güney Sudan'da insanların su sıkıntısı çektiğini gösteren bir fotoğraf gördüğünü ve bu durumun kendisini çok fazla üzdüğünü aktardı.

Türkiye'de geçmişte yaşanan su sıkıntısının yaptıkları yatırım ve çalışmalarla çözüldüğünü anlatan Eroğlu, "76 şehirde su yoktu onların meselesini kökünden çözdük, çünkü büyük düşündük. Su medeniyettir. Şu andaki üzüntüm, Afrika'da susuzluk çeken insanlar, görüntüleri görünce o kadar üzülüyorum ki.. Afrika'ya da su götürdük ama yeterli değil, sadece 1 milyon 750 bin kişiye su verebildik. Ama devam edeceğiz inşallah, Allah'ın yardımıyla o insanlara da düşüncesi, rengi ne olursa olsun bütün insanlara su vermek bizim boynumuzun borcudur. Bizim anlayışımızda bütün canlıları seviyoruz; yaratandan ötürü var." diye konuştu.

Bakan Eroğlu, Menderes'e 4'üncü baraj olarak Çile Barajı'nı yapacaklarını buna başlanması için gerekli talimatları verdiğini vurgulayarak, "Dereleri çiçek gibi yapalım, her iki tarafında da yeşil bir alan,ağaç dikelim ve çiçek gibi yapalım. Yanında bisiklet, koşu yolları. Artık çok iyi besleniyoruz, Türkiye olarak biraz rejim yapmamız lazım. Yalnız Kılıçdaroğlu rejimden falan bahsediyor ya bırak, gıda rejimine bakalım önce." dedi.

- Güçlü bir Türkiye için

Türkiye'nin stratejik bir noktada olduğunu ayakta kalmanın yolunun güçlü olmaktan geçtiğini bunun içinde istikrarın şart olduğuna işaret eden Eroğlu, bu nedenle 16 Nisan'daki halk oylamasında 'Evet' denmesi gerektiğini belirtti.

Eroğlu, bir şehit babasının yanına geldiğini ve "Avrupa, PKK 'hayır'cı ben onların safında yer alamam, kalbim gümbür gümbür 'evet' diyor" dediğini ve bu sözlerin kendisini çok duygulandırdığını aktararak, "Bu vatan ve bayrak için hayatlarını seve seve feda eden bu şehitlerimizin ruhu şad olsun. O şehitler ölmez. Onların da talepleri küresel güç Türkiye'dir. Daha güçlü Küresel güç Türkiye için gençlerimizin için kararımız 'evet' olmalı." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinin birbirini tutmadığını ve katıldığı bir radyo programında yönetim sistemini bilmediğinin anlaşıldığını kaydeden Eroğlu, şunları söyledi:

"Sayın Kılıçdaroğlu biraz dinlen, gel Afyonkarahisar'da termal otelde dinlendirelim kese, sabun da bizden. Lütfen 18 maddeyi okuyun, o 18 madde büyük Türkiye için elzem olan bir husustur. Nitekim Batı da büyük Türkiye'nin ayak seslerini duyduğu için buna karşı çıkıyor. PKK'nın ele başı hain telsiz konuşmalarında aman 'hayır' çıksın 'evet' çıkarsa bizim halimiz perişan olur diyor."

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da Bakan Eroğlu'na kente yaptıkları yatırımlardan dolayı teşekkür ederek, "Tabiatla ilgili mücadelemiz zor ve çetindi. Ama son 15 yılda sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız, Sayın Bakanımızın gayretleri ile su medeniyet hale geldi." dedi.

Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, 13 dere üzerinde toplan 17 bin metre uzunluğunda betonarme "U kesitli" kanal ve 4 adet menfezin temeli atarak, orman köylülerini desteklemek amacıyla uygulamaya koyduğu gelir getirici tür ağaçlandırma projesi kapsamında sertifika dağıtımı yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.