İzmir

Çiğli Belediyesine grev kararı asıldı

12:55 29 Mart 2017
Çiğli Belediyesine grev kararı asıldı

Çiğli Belediyesinin şirketi Kafesan ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine belediyeye grev kararı asıldı.

DİSK Genel İş Sendikası 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, belediye önünde yaptığı açıklamada, görüşmelerin yaklaşık 4 aydır sürdüğünü belirtti.

Sözleşmenin yaklaşık 740 belediye işçisini kapsadığını hatırlatan Kara, "Yüzde 12 zam istiyoruz ancak bize önerilen 8 rakamı enflasyonun altında. Kamuoyuna ve ailelerimize aktarılan '4 bin 700' lira ücret doğru değildir. Grev kararını kullanmaktan asla çekinmiyoruz. Greve çıkış tarihimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız." dedi.

DİSK Ege Bölgesi Temsilcisi Memiş Sarı ise işçilerin hakları için mücadele ettiklerini dile getirdi.

Grevden korkmadıklarını vurgulayan Sarı, şöyle konuştu:

"Sakın ola CHP ya da hayır platformu, 'referandum öncesi bu grev kararı ve süreci iyi oldu mu' diye karşımıza dikilmesin. Eğer toplu sözleşme masada bitmezse greve çıkacağız. Karabağlar'da çıktık. 2 gün sonra İzmir Büyükşehir Belediyesine de 7 bin kişiyi ilgilendiren grev kararını asacağız. İzmir ve Çiğli halkına hesabı belediye başkanları verir."

Daha sonra sendika yöneticileri ve işçiler grev kararını belediyenin giriş kapısına astı.

Belediye önünde halay çeken işçiler, "Başkan şaşırma, sabrımızı taşırma" sloganları attı.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.