İzmir

Halk oylamasına doğru

17:13 01 Nisan 2017
Halk oylamasına doğru

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Referandumdan evet çıkması halinde ülkeyi vesayetlerle yönetme alışkanlığının son bulacağını söyledi.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu İzmir Temsilciliğinin organize ettiği toplantıya katılan Milletvekili Dağ, geçmişte vatandaşlardan bir tek oy dahi almamış partilerin kurdurularak milletvekili transferleriyle hükümet kurdurulmak istendiğini belirtti.

"Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi"nin ülkenin ve milletin yararına olacak yeni bir sistem olduğunu ifade eden Dağ, "16 Nisan'daki 'evet' kararıyla sorun üreten sistemden kurtulacağız. Artık, TBMM üzerinden operasyon yaparak hükümetler değiştirilemeyecek. İktidarlar her zaman milletin iradesinin tecellisiyle belirlenecek. Milletin gücünün üstünde hiçbir güç olmayacak." diye konuştu.

Bugün için halkın seçtiği Cumhurbaşkanı ile başbakan arasında uyum nedeniyle bir sorun yaşanmadığını, ancak gelecekte bunun sıkıntıya yol açabileceğini ifade eden Dağ şöyle devam etti:

"Biz, milletimizin 'evet' tercihiyle aslında bugünkü fiili durumun adını koyacağız. Vesayetle ülkeyi yönetme alışkanlığının olduğu bir ülkede, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarlarının iradeli duruşuyla milletimizin iradesinin dışındaki hiçbir oluşuma izin vermedik.

Böylesi dik duran bir iktidara karşı vesayet alışkanlığıyla karşı durmak ve hükümeti dizayn etmek mümkün değil. Ancak, mevcut sistem nedeniyle böylesi bir vesayet anlayışı gelecekte her zaman ortaya çıkabilir.

Bu referandumla birlikte vesayet heveslileri hiçbir zaman ortaya çıkamayacak şekilde yok olacak. Bu bir parti meselesi değil, memleket meselesidir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.