İzmir

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

19:57 03 Nisan 2017
İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin davada yargılanan sanıklar savunma yapmaya devam etti.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numara olduğu, 270 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsündeki salonda devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Muharebe Arama Kurtarma (MAK) kursiyeri, tutuklu sanık Emre Güntekin, hakkındaki suçlamaları reddederek darbe girişimi akşamı terör tehdidine karşı toplandıklarını iddia etti.

Güntekin, tutuklu sanıklar Zekeriya Kuzu ile Hasan Arslanbay'ın kendisinin bomba uzmanı olması nedeniyle çelik kapı açmak için kullanılabilecek mühimmatlar hakkında kendisinden bilgiler istediğini ifade etti.

Güntekin, video paylaşım sitesinden indirdiği iki video ve bir de yazılı doküman şeklindeki sayfanın fotoğrafını çekerek Hasan Arslanbay'a gönderdiğini belirterek, Arslanbay'ın kendisini bu konuşmanın çok duyulmaması yönünde uyardığını bildirdi.

Güntekin savunmasında "Yeni mezun oldum. Suikast timine bomba eğitimi verecek deneyimim yok." dedi.

MAK kursiyeri tutuksuz sanık Fatih Göktaş ise darbe girişimi akşamı terör tehdidine karşı toplandıklarını ve Palaz misafirhanesinin emniyetini sağlamaları yönünde emir aldıklarını kaydetti.

Göktaş, tutuklu sanık Zekeriya Kuzu'nun aracıyla Kaklıç'taki depoya gittiklerini belirterek, "Eylemlerin hukuka aykırı olduğunu bilseydim, kesinlikle yapmazdım. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Deniz teğmen tutuksuz sanık Murat Demir ise darbe girişiminin yaşandığı gün TCG Bozcaada gemisinde nöbetçi olduğunu belirterek, tutuklu sanık Yaşar Çamur'un tüm personelin toplanması yönünde emir verdiğini ifade etti.

Demir 23.30'da telefonların toplatıldığını ve seyre çıkıldığını vurgulayarak, "Seyre çıkmayı güvenliğimiz için olduğunu düşündüm. Doğu Akdeniz'e mi gidiyoruz diye düşündüm. Seyirden dönüşte telefonlar dağıtıldı. Ailemden sayısız telefon gelmiş. Babam ağlamaklı 'gece neredeydiniz, darbe girişimi oldu' dedi. Televizyona baktım. Darbe girişimi haberlerini gördüm. Darbe girişimiyle alakalı bilgim ve görgüm olmadı. Hain FETÖ terör örgütüyle hiçbir bağlantım olmadığından suçlamaları reddediyorum. Nöbet vardiya sisteminin tarafımdan ayarlanması mümkün değildir." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.