İzmir

İzmir'de Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni

18:37 05 Nisan 2017
İzmir'de Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni

Başbakan Binali Yıldırım, "Cumhuriyetin yüzüncü yılına giderken herhangi bir sorunla karşılaşmaması için yapmamız gereken artık bu sistemi değiştirmektir." dedi.

Yıldırım, Karabağlar Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'nde, 14 yıl boyunca bir yandan hizmet ettiklerini bir yandan da şeytan taşladıklarını söyledi.

Şeytan taşlamaktan vakit bulunca yolları, okulları ve hastaneleri yaptıklarını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu engeller olmasa, 27 Nisan elektronik muhtırası olmasa, AK Parti kapatma davası olmasa, 17-25 Aralık darbe girişimi olmasa, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi olmasa şimdi Türkiye ne halde olurdu? Bunun 3 katı daha gelişmiş olacaktık. Cumhuriyetin yüzüncü yılına giderken herhangi bir sorunla karşılaşmaması için yapmamız gereken artık bu sistemi değiştirmektir. Bu sistem değişmesi ne demek? Artık iktidar kapalı kapılar ardında değil, milletin gözünün önünde değişecek. İktidarı siz kuracaksınız, siz indireceksiniz. Cumhurbaşkanını, hükümetini seçeceksiniz, 5 yıllığına görev yapacak. Ondan sonra beğenirseniz bir daha seçeceksiniz. 'Üçüncü sefer istiyorum' derse yok, iki dönem yeter. Hani nerde 'tek adam', 'tek adam' diye tutturdular. Milletin patron olduğu yerde, partilerin olduğu yerde tek adam olur mu? Padişahlık mı var? Hayır, tabi ki yok. Diyolarlar ki bu sistem Erdoğan için, hadi ordan bu sistem Erdoğan için değil her doğan içindir."

Yıldırım, anayasa değişikliğiyle milletin iktidarına geçiş yapılacağına dikkati çekti.

PKK, FETÖ, Kandil, HDP, ne kadar şer güçleri varsa hepsinin "hayır" çıkması için kendilerini parçaladığını vurgulayan Yıldırım, "Ne yaparsanız yapın millet 'evet, evet, evet' diyecek. Kandil'deki terörist başı 'hayır çıksın, evet çıkarsa biz biteriz' diyor. Buradan söylüyorum 'evet' çıkacak siz de biteceksiniz, onların kandilini söndüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Yeni sistemde 80 milyonun kardeş olacağını kaydeden Yıldırım, CHP'nin, anayasa değişikliğine halkın iradesine, halkın gücüne inanmadığı için karşı çıktığını aktardı.

- "İktidar olmak bunların hayali değil"

CHP'nin dumanlı havalarda iş yapmayı sevdiğini belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletin desteğini alarak iktidar olmak bunların hayali değil, vizyonu değil, Onun için gece gündüz demeden, vatandaşlara sürekli korku, sürekli tehdit... Bakın bir tane milletvekilleri çıktı dedi ki, evet çıkarsa evetçileri İzmir'den denize dökecekmiş. Alçak, sen kimsin. İzmir seni ne yapacağını bilir. Bakın İzmir kimi denize dökeceğini iyi bilir, İzmir Yunan'ı denize döktü, şimdi de teröristleri denize dökecek. İzmir, bu milletin başını ağrıtan, acı çektiren bütün terör örgütlerinin canına okuyacak."

İzmir Körfezi için deniz üstünden köprü, deniz altından tüp geçiş projesinin temelini bu yıl atacaklarını hatırlatan Yıldırım, 16 Nisan'a kadar çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacaklarını, Türkiye'nin aydınlık yarınları için "evet" diye sandıkları dolduracaklarını söyledi.

Karşıyaka, Göztepe ve Alsancak statlarına karşı çıkıldığını anımsatan Yıldırım, İzmir'de ne zaman güzel bir iş yapmaya kalktıklarında "hayır" dendiğini aktardı.

İzmir'den 16 Nisan için kuvvetli bir destek beklediğini dile getiren Yıldırım, "Bu bir parti seçimi değil, Türkiye'nin geleceği için karar vereceğiz. Milliyetçi, ülkücü kardeşlerimden de aynı desteği bekliyorum. Alperenlerden de aynı desteği göreceğimize inanıyorum. CHP'ye gönül vermiş İzmirli hemşehrilerimize de güveniyorum, onların da destek vereceğine inanıyorum. Bu destek Türkiye'nin geleceği için, Türkiye'nin aydınlık yarınları için, bu destek geleceğimiz gençlerimizi için." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, İzmir'e yaptıkları büyük bir şehir hastanesinin inşaatının devam ettiğini, ikincisinin de hazırlıklarının sürdüğünü, ayrıca Dikili ve Güzelbahçe'ye de birer hastane yapacaklarını sözlerine ekledi.

(Bitti)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.