İzmir

Anadolu Ajansı 97 yaşında

15:24 06 Nisan 2017
Anadolu Ajansı 97 yaşında

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Başkanı Sabri Ünlütürk, dünya genelinde 11 dilde yayın yapan Anadolu Ajansının (AA) 97. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

EİB Başkanı Ünlütürk, İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ile Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, AA'nın 97. kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Ünlütürk, kutlama mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğum sancılarının yaşandığı bir süreçte, Türk aydınları Halide Edip Adıvar ve Yunus Nadi'nin fikri önderliğinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle 6 Nisan 1920 tarihinde kurulan Anadolu Ajansının, Türk halkının Kurtuluş Savaşını kazanmasında, kamuoyunun örgütlenmesinde eşsiz görevler yerine getirdiğine dikkati çekti.

Anadolu Ajansının sonraki yıllarda kamu haberciliğini başarılı bir şekilde sürdürerek, başarılarla dolu 97 yılı geride bırakarak bugünlere geldiğini, 78 yıllık geçmişlerinde AA'nın her zaman desteğini yanlarında gördüklerini vurgulayan Ünlütürk, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansının Türk halkının kendisinden beklentisi olan kamu haberciliği çizgisine sadık kalarak yayın hayatını sürdüreceğine olan inancımı ifade ediyorum. Ege İhracatçı Birliklerinin faaliyetlerinin kamuoyuna duyurulmasında Anadolu Ajansının bugüne kadar verdiği desteğe teşekkür ediyor, kurumlarımız arasında işbirliğinin artarak devam etmesi için işbirliğine hazır olduğumuzu belirtiyor, bugün dünya genelinde 11 dilde yayın yapan Anadolu Ajansımızın 97. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başarılarının artarak devamını diliyorum."

İzmir Sağlık Müdürü Bediha Salnur, AA'nın hızlı, kaliteli ve doğru bir hizmet anlayışıyla hizmet verdiğini belirterek, "Her zaman bağımsız ve tarafsız haber anlayışıyla Türk basınının öncü kuruluşu olan Anadolu Ajansının kuruluş yıl dönümünü kutluyorum, tüm AA çalışanlarının başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de AA'nın 97. yılına ilişkin mesajında, Türkiye'nin ulusal ve uluslararası seviyede güvenilir haber ağı olan Anadolu Ajansının kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, AA çalışanlarına başarılar diledi.

EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demircan ise AA'nın Türk basınının asırlık çınarı olduğuna dikkati çekerek, kamu haberciliğinin güçlü sesi Anadolu Ajansının 97 yaşına ulaşmasının Türk basın tarihi açısından önemli olduğunu aktardı.

Demircan, başta AA'nın kurulmasında büyük emeği olan Mustafa Kemal Atatürk, Halide Edip Adıvar ve Yunus Nadi ile Anadolu Ajansının bugünlere gelmesinde katkısı olanları kutladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.