İzmir

Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yılı

14:19 10 Nisan 2017
Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yılı

Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü kapsamında Tire ilçesinde etkinlikler düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İlçe Emniyet Müdürü Engin Tetik, Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını belirtti.

Polisin olayları önlemesi ve suçluların yakalanabilmesinde halk desteğini almasının önemine dikkat çeken Tetik, "Polis vatandaş diyaloğunun ne kadar iyi olursa başarıya o denli ulaşacağının bilinmesi gerekir. Hepimizin huzuru için halkımız polisine güvenmeli ve yardımını esirgememelidir. Daha güzel günler için polis vatandaş el ele olmalıdır." dedi.

Törende Şehit Polis Fethi Sekin’in anısına düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Kaymakam Hasan Tanrıseven'in de katıldığı tören sonrası Tire Şehitliği ziyaret edildi, kan bağışı kampanyası düzenlendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.