İzmir

Diş hekimleri adli olayları diş ölçülerinden çözecek

11:40 02 Mayıs 2017
Diş hekimleri adli olayları diş ölçülerinden çözecek

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, Adli Bilimciler Derneği ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı iş birliğiyle adli diş hekimliği kursu düzenledi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, kursta hekimlere diş hekimliğinin adli olaylar konusunda yapabilecekleri ve uygulayabilecekleri teknikler anlatıldı.

- Kemiklerden yaş tayini

İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Karadede, kursta "Bağlantılı Kemiklerden Yaş Tayini" konusunda yaptığı sunumda, gelişen teknolojiyle günümüzde kolaylıkla elde edilebilen radyografiler üzerinden omurga ve el-bilek kemiklerinin değerlendirilebildiğine işaret etti.

Bu sayede bireyin yaşının tespit edilebileceğini ve kimliklendirmeye yardımcı olunabileceğini anlatan Karadede, dişlerde şekil ve hacim bozukluklarını da ele alarak, bireylerin kimliklendirilmesinde, adli dental raporların etkili olabileceğini vurguladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, kursta adli vakaların çözümü ile ilgili çeşitli bilgiler verilirken uygulamalı anlatımlar yapıldığını kaydederek, "Kurs ile sağlık alanında bilimsel çalışmalar yapan profesyonelleri bir araya getirmeyi, bilgi paylaşımında bulunmayı, tartışmalarla gelişimin yakalanmasını ve en önemlisi farklı bakış açılarını buluşturmayı amaçladık. Tıp biliminin temellerini oluşturan yaralar, ölüm ve ölüm sonrası değişiklikler konusunu konuştuk." ifadelerini kullandı.

Seminerlere, Adli Bilimciler Derneği Diş Hekimliği Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Sema Aka, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürol Cantürk ile çok sayıda sağlık profesyoneli katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.