İzmir

Balıkçılar Çarşısı Projesi

12:03 07 Mayıs 2017
Balıkçılar Çarşısı Projesi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda hayata geçirilmesi planlanan Balıkçılar Çarşısı Projesi'nin ihale şartnamesindeki sürenin dolmasına karşın bitirilmemesine tepki göstererek, "Sayın Kocaoğlu'nun vizyonsuzluğu ve belediyenin beceriksizliği nedeniyle kentimiz yerinde saymaktadır.'' ifadelerini kullandı.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda Balıkçılar Çarşısı olarak adlandırılan projenin temelinin, aradan 4 yıl geçtikten sonra geçen yıl nisan ayında atılabildiğini hatırlattı.

Projenin, ihale şartnamesine göre 28 Nisan 2017'de bitirilmesi gerektiğini ancak yaptıkları incelemede, halen inşaat çalışmalarında bir arpa boyu dahi yol kat edilemediğini gördüklerini dile getiren Doğan, şunları kaydetti:

"Yaptığımız incelemelerde kayda değer bir çalışma göremediğimiz gibi inşaatın daha halen temel aşamasında olduğuna üzülerek şahit olduk. Eğer tesis vaktinde tamamlanamadı ve inşaat yarım kaldıysa proje için ayrılan 6 milyon liralık kaynak nereye gitti? Görünen manzara itibarı ile Büyükşehir Belediyesi bu projeyi de yüzüne gözüne bulaştırmış, bir kez daha sınıfta kalmıştır. Verilen sözler her zamanki gibi havada kaldı, vaatler yine tutmadı. Daha, basit bir tesisi dahi vaktinde tamamlayamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi yarın öbür gün büyük projelere soyunup İzmir'in yeni metrolarını nasıl yapacak? Büyükşehir'in ertelemelerine alıştık artık. Ne yazık ki, İzmir proje bataklığına döndü. Sayın Kocaoğlu'nun vizyonsuzluğu ve belediyenin beceriksizliği nedeniyle kentimiz yerinde saymaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.