İzmir

Hemşirelik Haftası

15:45 10 Mayıs 2017
Hemşirelik Haftası

Tire Devlet Hastanesinde Hemşirelik Haftası dolasıyla etkinlik düzenlendi.

Hastane kafeteryasında düzenlenen etkinliğe Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Fatih Hayali, Tire Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Fatoş Yürürdurmaz, hastanedeki doktorlar ve hemşireler katıldı.

Etkinlikte konuşan Hayali, "Bizler de insanlara sağlık hizmeti sunuyoruz. Bu sağlık hizmetinin en büyük yükünü hemşirelerimiz çekiyor. Hemşirelik kolay değil. Güç şartlarda çalışacaksınız, özverili ve hoşgörülü olacaksınız, sabırlı olacaksınız ki bu görevi layıkıyla yapabilesiniz. Hakkınız ödenmez." dedi.

Tire Devlet Hastanesi çalışan ve 19 yıldır hemşirelik yapan Halide Işık, "Mesleğimi çok seviyorum. Bizi en çok zorlayan nöbetler oluyor. Biz kadınlar özellikle çocuğumuzu, bir parçamızı evde bırakıyoruz. Ama kutsal bir görevi yerine getirmenin mutluluğu da var." diye konuştu.

Yine aynı hastane hemşire olarak görev yapan Gülsen Aydın, "21 yıllık hemşireyim. İşimizin tabi ki zorlukları var. Özellikle çocuklarımız küçükken daha zor oluyor. Sağ olsun eşim bana çok yardımcı oluyor. Bu mesleği yapmaktan gurur duyuyorum." diye konuştu.

Hastanede 12 yıllık hemşire olarak görev yapan Hakan Ağırçelik de mesleğin zorluklarını dile getirdi. Kadınlara göre daha şanslı olduklarını ifade eden Ağırçelik, mesleğin fedakarlık istediğini söyledi.

Etkinlik sonunda, emekliye ayrılan hemşireler Hüsniye Kamalı, Selma Ertekin, Nurcan Tüfenkçi, Ayşegül Özden, Gülhanım Kızılkale'ye Başhekim Fatih Hayali tarafından teşekkür plaketi verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.