İzmir

Milli piyangoculardan dolandırıcılık uyarısı

18:00 15 Mayıs 2017
Milli piyangoculardan dolandırıcılık uyarısı

İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Odası Başkanı Paşa Çakmak, son dönemde sahte milli piyango biletlerinin arttığını belirterek, "Bayilerimiz ve esnaf sahte milli piyango biletlerine karşı dikkatli olmalı." dedi.

Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahte milli piyango biletleriyle dolandırma miktarının yaklaşık 300 bin liraya kadar yükseldiğini söyledi.

Dolandırıcıların yapıştırma yöntemiyle ürettikleri sahte biletle özellikle bayileri, esnafı hedef seçtiğini ve bu yöntemle son olarak Bekir Acar adlı bayilerinin 4 biletle bin 300 lira dolandırıldığını belirten Çakmak, şöyle konuştu:

"Yapıştırma yöntemiyle ürettikleri yeni biletlerle bayileri dolandırmaya çalışıyorlar. 55-60 yaşlarında, beyefendi, kibar biri, başka bir bayimize de sahte bilet vermeye çalışmış ama arkadaşımız anlamış. Vatandaşlarımız da dikkat etsin bu konuya. Dolandırıcı tekel bayisine, bakkala gidip biletine ikramiye çıktığını ama alamadığını söyleyip esnafın güvenini sağlıyor, iş yerinden bir miktar ürün ve para karşılığında bileti iş yeri sahibine verip kandırıyor. Bu konuda mağdur olan arkadaşlarımız suç duyurularında bulunacaklar."

Dolandırıldığı iddia edilen Milli Piyango bayisi Bekir Acar ise 21 senedir bayilik yaptığını, daha önce böyle bir şey yaşamadığını dile getirdi.

İkramiye çıktığı söylenen sahte biletlere karşılık, 600 liralık bilet ve 700 lira nakit ödeme yaptığını anlatarak, "Benim emeğim çalındı. Bütün arkadaşlarımın emekleri çalınıyor. Benim bacağımda protez var, engelliyim, hakkımı helal etmiyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.