İzmir

İzmir'de sakız ağaçlarını artırma çalışmaları

13:57 18 Mayıs 2017
İzmir'de sakız ağaçlarını artırma çalışmaları

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, 2014'ten bu yana kadar İzmir'de 20 bin hektarda sakız ağacı envanteri yapıldığını bildirdi.

Aybal, yaptığı yazılı açıklamada, sakızda dışa bağımlılığın azaltılması için 2014'ten itibaren İzmir genelinde 20 bin hektar alanda sakız ağacı envanteri gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bu süreçte 3 bin 500 sakız ağacının bulunduğu anaçlık bahçe oluşturulduğunu belirterek, açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Doğada bulunan 5 bin adet sakızların aşılaması yapıldı. Bin ferdin bulunduğu sakız ağacı klon parkı Orman Ağaçları ve Tohum Enstitüsü Müdürülüğü tarafından tescillendi. Bin 300 adet havai köklendirme ile sakız fidanı üretildi. 53 bin adet fidan, aşı altlığı amacı ile fidanlıkta üretildi. Torbalı Orman Fidanlığında 100 fertten oluşan anaçlık bahçe oluşturuldu. Çeşme Çiftlikköyde bin 500 aşı ve havai köklendirme ile elde edilen fidanları dikildi. Ayrıca aynı sahaya 2 bin pistacia atlantica fidanı dikilmiş ve sahada aşılanacak. Yine sahada daldırma metodu ile 400 Çeşme'de doğal olarak bulunan Pistacia lentiscus var. 'Chia' ağaçlarından alınmış çelikler toprakla buluşturuldu."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.