İzmir

MHP Aliağa İlçe Olağan Kongresi

18:31 20 Mayıs 2017
MHP Aliağa İlçe Olağan Kongresi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Burada yapılacak olan kongre sonucunda listede adı olmayan arkadaşlarımız kendilerini bu partinin, bu davanın dışında zannetmesin. Hepimize görevler düşüyor. Sizler olmazsanız, bizler olmayız." dedi.

MHP Aliağa İlçe Teşkilatı 12. Olağan Kongresi, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Mevcut İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ile Barış Kızılay'ın aday olduğu kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, yaptığı konuşmada, kongrenin düğün havasında geçeceğine inandığını belirterek, her iki listeye de başarılar diledi.

Türkiye'nin içerisinde bulunduğu şartların olağanüstü bir sürecin yaşanmasına neden olduğunu aktaran Tanrıkulu, "Referandum öncesi veya sonrasında bir takım kötü mihrakların, şom ağızların, kem gözlerin söylediği, 'MHP bu süreç içerisinde misyonunu tamamladı, MHP siyasal anlamda bazı geri çekilmelerle karşı karşıya kalacak' söylemlerini tekzip edercesine gücümüzle, teşkilatımızla, ülküdaşlarımızla beraber Türkiye'nin hemen her bölgesinde, 41 ilde kongre yapıyoruz." dedi.

Tanrıkulu, mayıs ayı sonuna kadar ilçe kongrelerini tamamlayıp İzmir Olağan Kongresini gerçekleştireceklerini söyledi.

Liste dışında kalanların kendini partiden dışlamaması gerektiğinin altını çizen Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"MHP teşkilatının gücü sizlersiniz. Burada yapılacak olan kongre sonucunda listede adı olmayan arkadaşlarımız kendilerini bu partinin, bu davanın dışında zannetmesin. Hepimize görevler düşüyor. Sizler olmazsanız, bizler olmayız. Siz ve biz denen kavramları bütünleştirip, tamamen ülkücü hareketin yekvücut olmuş neferleriyiz dememiz daha doğru olur."

Konuşmaların ardından yapılan ve 254 kişinin oy kullandığı seçimlerde mevcut başkan Abdurrahim Aydemir 169 oyla 4'üncü kez MHP Aliağa İlçe Başkanlığı'na seçilirken, Barış Kızılay ise 83 oy aldı. Kongrede 2 oy da geçersiz sayıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.