İzmir

Cinayet kurbanı Safiye'yi kadınlar toprağa verdi

19:17 30 Mayıs 2017
Cinayet kurbanı Safiye'yi kadınlar toprağa verdi

İzmir'in Karabağlar ilçesinde eşinin yeğeni tarafından öldürülen ve cenazesini ailesinin teslim almadığı 28 yaşındaki Safiye K, kadın dernekleri tarafından toprağa verildi.

İzmir'de 10 Mayıs'ta eşinin yeğeni tarafından silahla vurularak öldürülen ve cenazesi ailesi tarafından teslim alınmayan Safiye K. için Doğançay Mezarlığı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze namazının kılınmasından sonra kadın dernekleri üyeleri Safiye K'nin tabutunu omuzlarında taşıdı.

Kadın derneklerinin üyeleri tabutu taşırken, 'Kimsenin namusu olmayacağız', 'Yaşasın kadın dayanışması', 'Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz' sloganları attı.

Safiye K'nin cenazesi Kimsesizler Mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze sonrasında açıklama yapan İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Kadın Hakları ve İnsan Hakları Merkezi Sorumlusu Nuriye Kadan, olayı sosyal medyadan öğrendiğini ve hem kadın hem de avukat olarak cenazeye katılmak istediğini belirtti. Çok üzgün olduklarını ifade eden Kadan, töre cinayetlerinin her geçen gün biraz daha arttığını söyledi.

Kadan, "Safiye ne yazık ki töre cinayetinin kurbanı. Dileriz ki bu cinayetler artık son bulur. Barolar, sivil toplum kuruluşları çalışmalar yapıyor. Her yapılan çalışmanın ardına baktığımızda bir arpa boyu yol gidememiş gibi görüyoruz, cinayetlere son bulunmuyor, şiddete karşı bir son yok. Bu konuda hepinizin bilinçlenmesi lazım." diye konuştu.

- Olay

İzmir'de 10 Mayıs'ta meydana gelen olayda Abdullah K. (20) ile amcasının eşi Safiye K.(28) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Abdullah K. yanında bulunan tabancayla Safiye K'ye ateş etti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Safiye K, kurtarılamadı. Abdullah K. ise olay yerinde Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Öte yandan, Abdullah K'nin emniyetteki ifadesinde, cinayeti namusunu temizlemek için işlediğini söylediği öğrenildi.

Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsiden sonra Safiye K'nin cenazesini ailesi teslim almadı. Bir süre burada kalan Safiye K'nin cenazesi, daha sonra Mezarlıklar Müdürlüğü'ne götürüldü. Yasalar gereği 15 gün yakınlarınca teslim alınmayan kişilerin cenazeleri, Kimsesizler Mezarlığı'na gömüldüğü için Safiye K. için de bu karar alındı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.