İzmir

Okçulukta 18 yaşında 18 birinciliğe ulaştı

12:18 01 Haziran 2017
Okçulukta 18 yaşında 18 birinciliğe ulaştı

İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Kıvılcım Yavuz, 18 yıllık yaşamında okçulukta 10 bölgesel, 21 ulusal ve 3 uluslararası turnuvada 18 birinciliğe ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 18 yaşındaki Kıvılcım Yavuz'un bugüne kadar 10 bölgesel, 21 ulusal ve 3 uluslararası turnuvada 18 kez birincilik kürsüsüne çıktığı belirtildi.

Genç milli takım sporcusu Kıvılcım, Ali Osman Yangöz sayesinde tanıştığı bu sporun artık "hayatının bir parçası" olduğunu bildirdi.

Kulübünü ailesi gibi gördüğünü belirten Kıvılcım Yavuz, şunları kaydetti:

"Türkiye’nin bu branştaki en iyi kulübünde sporcu olmak ve kürsüye çıkmak büyük gurur veren bir olay. Okçuluk, yüksek konsantrasyon gerektiren bir branş. Bir halterci kadar ağır antrenmanlar yapıyoruz. Dışarıdan bakılınca herkesin kolayca yapabileceği bir spor gibi görünüyor ama öyle değil. Yayı gerip oku attığınız ana kadar geçen sürede vücudunuza yüzlerce kilogram yük biniyor. Bu nedenle her zaman üst düzeyde bir fizik performansı sahip olmanız gerekiyor. Okçuluk bana sakin olmayı ve stresle baş etmeyi öğretti."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.