İzmir

KADEM Ramazan Buluşmaları

09:30 04 Haziran 2017
KADEM Ramazan Buluşmaları

AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, eğitime mümkün olan en üst düzeyde desteği vermekle sorumlu olduklarını söyledi.

Hotar, Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) Ramazan Buluşmaları kapsamında SGK Misafirhanesi'nde düzenlediği iftara katıldı.

Hotar, konuşmasında, demokrasilerde katılımın büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, modern demokrasilerin de ancak sivil toplum kuruluşların katkısıyla gelişebileceğini ifade etti.

Herkesin söz sahibi olduğu, sorumluluğun da paylaşıldığı yönetim biçimini benimsediklerini vurgulayan Hotar, kadın ve demokrasiyi yan yana getiren KADEM'in de ülkenin geleceğine kalıcı izler bırakacağını söyledi.

Türkiye'de iş arayan ve işçi arayan yapıyı örtüştürmeye çalıştıklarını söyleyen Hotar, gençlerin toplumda ihtiyaç olan ve üniversiteden mezun olduktan sonra yapabileceği meslekleri tercih etmesi gerektiğini belirtti.

Her ilde bir üniversite kurma hedefini gerçekleştirdiklerini ifade eden Hotar, şöyle konuştu:

"Ülkemizde çok büyük bir beyin göçü yaşanmaktaydı. Pırıl pırıl gençlerimiz okullarını bitirdikleri zaman ya da okumak için gelişmiş ülkelere gitmekte, okullarını bitirdikten sonra yüzde 99'u oralarda kalmaktaydı. Bugün geldiğimiz noktada, resmi verilere baktığımızda kısmen de olsa beyin göçü durduğu gibi tersine beyin göçü dediğimiz, yetişmiş işgücünün ülkemize dönmeye başladığını görmekteyiz."

Gelecek nesillerden ümitli olduklarını ifade eden Hotar, "Ülkemizin geleceği bugününden çok daha iyi olacak. Bunun temeli eğitim. Eğitim olmazsa olmaz. Eğitimin de iki ana unsuru var, öğretmen ve öğrenci. O halde bize burada ağırlıklı olarak düşen her iki kesime de mümkün olan en üst düzeyde desteği vermek." ifadelerini kullandı.

- Kadınlara fırsat eşitliği

Sivil toplum kuruluşlarında farklı kişilerin, meslek gruplarının bir araya geldiğine işaret eden Hotar, kadın sorunlarını araştıran ve çözüm getiren kuruluşlara büyük önem verdiklerini ifade etti.

Türkiye'de kadın ve erkek arasında fırsat eşitliği ve hukuki haklar konusunda bir eşitsizlik olmadığını söyleyen Hotar, "Ama uygulamaya baktığımızda kadın aleyhine uygulamaların ağırlıkta olduğunu görüyoruz. O halde hukuk yönünden bir eksik olmamasına rağmen durumun neden böyle olduğunu araştırmak, çalışmak KADEM gibi kuruluşların önemli toplumsal katkıları olacaktır." diye konuştu.

KADEM İzmir İl Temsilcisi Gamze Süznak Kızılırmak da günümüzde kadınların ve gençlerin siyasal hayatta daha görünür hale geldiğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.