İzmir

DEÜ Hastanesinin mali durumu

15:26 07 Haziran 2017
DEÜ Hastanesinin mali durumu

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, üniversite hastanesinin borçlarını azaltmak için çalıştıklarını belirterek, 273 milyon liralık borcun yüzde 30 oranında azaltıldığını bildirdi.

Kasman, yaptığı yazılı açıklamada, hastanenin mali durumunu düzeltmek üzere zorlu ve hassasiyet gerektiren bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Çalışmalar kapsamında satın alma sisteminden üretilen hizmetin gelire yansıtılmasına, finansal verimlilikten SGK ile yapılan sözleşmeye kadar birçok noktada durum değerlendirilmesi yapıldığına işaret eden Prof. Dr. Kasman, şunları kaydetti:

"Hastanemizin 2016 yılı sonu itibariyle son dört yıldaki kümülatif borç stoğu yaklaşık 273 milyon lirayı bulmuştu. Üniversite hastanemizin bir yıl içindeki toplam geliri kadar borcu bulunuyordu. Böyle bir kurum için inanılmaz ama gerçek bir rakam. Hizmet kalitesinden asla ödün vermeden bazı tasarruf önlemleri almaya başladık. Satın alma ve iç tüketim sistemlerini revize ettik. Bütüncül bir yaklaşımla departmanlar düzeyinde verimlilik düzenlemesine gittik. SGK ile sözleşmelerimizi güncelledik. Kaynakların gereksiz kullanımının önüne geçtik. Global Bütçe Anlaşması kapsamında SGK’dan ek ödenek temin ettik. Böylece yaklaşık 8 ay içinde borcu yüzde 30 oranında azaltarak 192 milyon lira seviyesine indirdik. Sonuç olarak 81 milyon liralık borç yükünden kurtulduk."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.