İzmir

Petkim'de toplu iş sözleşmesi görüşmeleri

16:09 10 Haziran 2017
Petkim'de toplu iş sözleşmesi görüşmeleri

Petkim ve Star Rafinerisi yetkilileri ile Petrol-İş Sendikası temsilcilerinin arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 9. oturumunda da bir ilerleme kaydedilemediği, işverenin tavrı değişmediği takdirde sendikanın bir sonraki oturuma katılmayacağı bildirildi.

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, yaptığı açıklamada, 9 oturumda işverene talep ettikleri hiçbir konuyu kabul ettiremediklerini belirterek, "Hem Star Rafinerisi’nin, hem de Petkim’in toplu iş sözleşmesinde herhangi bir madde geçmedi. Vardiyalarımıza bu konuyla ilgili açıklama yaptık. Önümüzdeki haftayı sıkıntılı bir şekilde geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Sendika şube yönetimi olarak eylem yapılıp yapılmaması ile ilgili bir değerlendirme yapacaklarını aktaran Oktay, şunları kaydetti:

"Bu değerlendirmenin sonucunda bir program yapacağız. İşveren temsilcileri ile tekrar görüşmek için 16 Haziran’a gün alındı. Ama biz, toplu iş sözleşmelerini iyi bir noktada bitirmek amacıyla bir araya geleceksek gelelim diyerek, işverenin sergilemiş olduğu bu tavırla bir araya gelmenin bir anlamının olmayacağını kendilerine söyledik. 9 oturum gergin bir şekilde geçti. Ayın 16’sına kadar düşünüp, taşınıp taleplerimize cevap verecek şekilde masaya gelirlerse müzakereye hazır olduğumuzu kendilerine ilettik. Bu olmazsa bir sonraki oturuma katılmayacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.