Ä°zmir

İzmir'in rekabet gücü masaya yatırılacak

14:10 29 Haziran 2017
Ä°zmir'in rekabet gücü masaya yatırılacak

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) tarafından hazırlanan "İl Bazında Rekabet Endeksi Raporu" yerel tanıtım toplantılarının ilki 4 Temmuz’da Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ev sahipliğinde İzmir’de düzenlenecek.

EGİAD'dan yapılan açıklamaya göre Türkiye’de rekabetçiliğin bölgesel dağılımına ve bölgesel kalkınmanın bileşenlerine dikkat çekilen raporda İzmir’in rekabet gücüne dair öne çıkan veriler ve gelecek öngörüleri de katılımcılarla paylaşılacak. EGİAD’da gerçekleştirecek toplantı, İzmir iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirecek.

Türkiye’de rekabetçiliğin bölgesel dağılımına, bölgesel kalkınmanın bileşenlerine ve bölgesel kalkınma politikalarının etkilerine dikkat çekilen rapor da, il bazında rekabetçilik endeksini oluşturan sekiz alt endeks ile 65 değişkenin ışığında rekabetçi dinamikler araştırılarak hazırlandı.

Çalışmada makroekonomik istikrar, piyasa büyüklüğü, finansal derinlik, emek piyasası, insan sermayesi, yaratıcı sermaye, sosyal sermaye ve fiziki altyapı durumu baz alınıyor.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.