İzmir

Hastaların eserleri Tire Hastanesi'nde sergilendi

21:34 12 Temmuz 2017
Hastaların eserleri Tire Hastanesi'nde sergilendi

Tire Devlet Hastanesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile oluşturulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde sanatsal aktivitelere katılan hastaların yaptığı el sanatı ürünler, poliklinik kapısı girişinde sergilenmeye başlandı.

Törende konuşan Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Fatih Hayali, 2011 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından "Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı" hazırlandığını, bu çalışma kapsamında hastanelerine bağlı olarak çalışmak üzere 2016 yılının Nisan ayında Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldığını söyledi.

Tire İlçe Halk Müdürlüğü işbirliği ile pek çok kurs düzenlediklerini belirten Hayali, "Bu kurslara katılan danışanlarımız, bugün burada sergilediğimiz ürünleri bizzat kendi el emekleriyle yaptılar. Ayrıca pek çok hastamız, değişik müzik aletlerinin kullanılması yönünde eğitim aldı. Desteklerinden dolayı Tire İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ve özellikle öğretmenlerine çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Tire Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlusu Tire Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Osman Erbaysal ise, 2016 yılı Nisan ayında başlayan ve devam eden kurslara 171 hastanın kayıt yaptırdığını, merkeze gelen hastaların hafta içi 5 gün boyunca 40 saat sanatsal eğitim aldığını kaydetti.

Serginin üç gün açık kalacağını vurgulayan Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Güzay Özbek de, satışa sunulan ürünlerden elde edilecek gelirle gelecek yıl için yeni malzeme alacaklarını ifade etti.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.