İzmir

İzmir'deki cinayet davası

13:02 13 Temmuz 2017
İzmir'deki cinayet davası

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde miras nedeniyle tartıştığı kız kardeşi ile eniştesini öldürdüğü, yeğenini ağır yaraladığı öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ahmet C, yeğeni Selin Foçadan ve taraf avukatları katıldı.

Heyet değişikliği nedeniyle önceki celselerin tutanaklarının okunduğu duruşmada, sanık avukatı Mustafa Kemal Çankırı, delillerin toplandığını, yüklenen suçlar ne kadar ağır olsa da bu suçların müvekkili lehine değişeceğini düşündüğünü belirterek, daha fazla mağdur olmaması için Ahmet C'nin tahliyesine karar verilmesini istedi.

Sanık Ahmet C. de eniştesi, kız kardeşi ve yeğenlerinin kendisine tuzak kurduğunu öne sürerek, tuzak kurmamış olmaları halinde böyle bir olayın meydana gelmeyeceğini savundu.

Olay sırasında korku ve panik eşiği aşıldığı için bu eylemi gerçekleştirmek zorunda kaldığını iddia eden sanık Ahmet C, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına, dosyadan haberdar olması için Aile ve Sosyal Politikalar İzmir Müdürlüğüne yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Kemalpaşa ilçesinde 7 Kasım 2015'te Ahmet C. hakkında, miras nedeniyle aralarında husumet bulunan kız kardeşi Gülten ve eniştesi Sedat Foçadan'ı silahla öldürdüğü, yeğeni Selin Foçadan'ı yaraladığı iddiasıyla biri ağırlaştırılmış olmak üzere 3 kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.