İzmir

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

19:41 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İzmir ve ilçelerinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

İzmir Ticaret Odasından (İZTO) yapılan açıklamaya göre, İZTO 15 Temmuz şehitleri için lokma döktürdü.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 15 Temmuz 2016'da Cumhuriyet tarihinin en kötü günlerinden birisinin yaşandığına işaret ederek, "Parlamentomuz bombalandı. Özel harekat, polis vuruldu, halkın üzerine ateş açıldı. Buna karşı halkımız tankların önüne yattı. Bu hareket, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın dik duruşu ile ve halkın karşı duruşuyla önlendi. Türkiye böyle bir badireyi atlattı." ifadelerini kullandı.

Lokma dökümünün ardından şehitler için dua edildi.

İZTO binasına, "Destan yürekle yazılır. Demokrasimize, vatanımıza sahip çıkan yüce milletimize teşekkür ederiz. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz" yazılı dev bir bez afiş asıldı.


- Tire ilçesindeki program

Tire Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen törende, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, konuşmasında hain darbe girişimini lanetleyerek, "Duruşumuz ve düsturumuz milletimizle birlikte hiç değişmedi. Darbe girişimini duyar duymaz 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir, çetelere teslim olmaz.' diye mesaj yayınladım. Allah'a şükür milletimiz çetelere teslim olmadı ve hainlere gerekli dersi verdi." ifadelerini kullandı.

Program, öğrencilerin şiir dinletisiyle son buldu.


- İKÇÜ'de panel düzenlendi

Çiğli Kaymakamlığı ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde "Darbe Teşebbüsünden Tam Bağımsızlığa 15 Temmuz" konulu panel düzenledi.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Konferans Salonu'nda düzenlenen panel, sinevizyon gösterisi ile başladı.

Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, Türk milletinin 15 Temmuz'da destan yazarak darbeyi engellediğini belirtti.

Kaymakam Çıtak, "15 Temmuz, hakkı, hukuku, adaleti yok ederek Türk milletini yıkma, demokratik düzeni yok etme girişimi, Türk milletini talan etme teşebbüsüdür. Bir Sarıkamış, bir Çanakkale Destanı'nı yazalı daha bir asır olmadı. Bu millet ne Sakarya'yı ne Dumlupınar'ı unutmadı. Daha yüreğimizin sızısı dinmedi. Analarımızın gözyaşları kurumadı. FETÖ ve arkasındaki karanlık güçler şunu bilmelidir ki, milletimi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı gönderden indiremeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız." şeklinde konuştu.

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ise, hain darbe girişimini vatan evlatlarının bozduğunu kaydetti.

Etkinlik, İKÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fikri Salman’ın koordinatörlüğünde açılan "Fotoğraflarla 15 Temmuz" konulu serginin gezilmesi ile son buldu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.