İzmir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ:

22:59 29 Temmuz 2017
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "OHAL devletin içine çöreklenmiş bu yapıyı ortadan kaldırmak için. Karaburun'un caddesinde, sokağında yürürken OHAL'i gösterecek bir hareket var mı? OHAL'i Güneydoğu'da görmüyorsun ama Paris'te Eyfel Kulesi'nin önünde ben bizzat geçen sene gördüm." dedi.

Dağ, İzmir programı kapsamında partisinin Karaburun teşkilatını ziyaret edip, parti üyeleriyle toplantı yaptı.

15 Temmuz'daki darbe girişiminde vatandaşların ülkelerine sahip çıktığını belirten Dağ, darbe girişiminin başarılı olması halinde başa askerlerin geçeceğini, iktidar ve muhalefetin de olmayacağını söyledi.

Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası El-Bab ve Cerablus'a operasyon düzenlediğini hatırlatan Dağ, "15 Temmuz'da millet başarılı olduğu için girdik. DEAŞ'ı sınırımızdan kovalamış olduk." diye konuştu.

Terör örgütü PKK-PYD karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok net bir duruş sergilediğine dikkati çeken Dağ, "15 Temmuz başarılı olsaydı başımızda 15 Temmuz darbe girişimini planlayan Akın Öztürk olsaydı, Doğu ve Güneydoğu terör örgütüne terk edilecekti." şeklinde konuştu.

Dağ, Türkiye'nin 15 Temmuz'daki birlik ve beraberliğini 16 Nisan'daki referandumda taçlandırdığını kaydetti.

- "Karaburun caddelerinde OHAL'i gösterecek bir hareket var mı?"

Dağ, olağanüstü halin (OHAL) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele de gerekli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"OHAL devletin içine çöreklenmiş bu yapıyı ortadan kaldırmak için. Karaburun'un caddesinde, sokağında yürürken OHAL'i gösterecek bir hareket var mı? OHAL'i Güneydoğu'da görmüyorsun ama Paris'te Eyfel Kulesi'nin önünde ben bizzat geçen sene gördüm. Eline almış silahı asker orada geziyor. Fransa neden OHAL kararı aldı. DEAŞ orada terör eylemi yaptığı için. Devletin içinde DEAŞ'çılar yok ki devletin içinde onları ihraç etsin. Tedbir olarak böyle bir şey uyguluyor. Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok, bunu da yapmıyoruz zaten."

Muhalefetin OHAL ilanı ile ilgili eleştirilerine bir anlam veremediğini dile getiren Dağ, "OHAL'i eleştirirken bir yandan da FETÖ ile mücadele et. Şu işin mantığını anlat diyeceksin. OHAL olmadan FETÖ ile mücadele nasıl olacak. Muhalefet 'hem FETÖ ile mücadele et hem de OHAL ilan etme' diyor. Hiçbir tutarlığı olmayan sözler ve ifadeler." şeklinde konuştu.

- "İzmir'de yerel yönetim anlamında hizmette yetersizlik var"

İzmir ve Karaburun'da yerel yönetim anlamında hizmette yetersizlik olduğunu belirten Dağ, yaptıkları hizmetleri vatandaşlara çok iyi anlatıp, gönüllere girip, yaklaşan yerel seçimlerde başarılı sonuçlara imza atmak istediklerini ifade etti.

Kınık'ta TOKİ konutlarının bu yıl sonunda tamamlanacağını söyleyen Dağ, İzmir'in birçok ilçesinde TOKİ talebinin olduğunu, bunun için yerel yönetimlerle koordineli çalışılması gerektiğini vurguladı.

Bayındır'da TOKİ konutlarının geçtiğimiz dönem AK Partili belediyenin görevde olduğu süreçte başladığını hatırlatan Dağ, "Şimdikiler zamanında zorlandık. Büyükşehir belediyesi su bağlantısı yapmamış. Gerekçesi ise binaların su okuma sayaçları her dairenin önüne yapıldığı içinmiş. Büyükşehir belediyesi su saatleri girişte olacakmış, su okumaya gelen kişi üst kata çıkamazmış diye bunun için suyu bağlamadılar." dedi.

Dağ, AK Parti'nin Karaburun'a çok önem verdiğini anlatırken, yapımına devam edilen Karaburun- İzmir yolu ve hizmete giren devlet hastanesinin bunun en önemli göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.

Dağ, toplantının ardından Karaburun Devlet Hastanesini gezdi. Dağ'a Karaburun ziyaretinde AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Nazmi Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve Kadın Kolları Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Gerçek Tekin de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.