İzmir

İzmir'de işten çıkarılan belediye çalışanları

13:08 03 Ağustos 2017
İzmir'de işten çıkarılan belediye çalışanları

Devrimci İşçi Sendikaları'na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası üyesi işçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden işten çıkartılmaları protesto etti.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası öncülüğünde, Alsancak 1. Kordon üzerinden oluşturulan kortejle alkış ve sloganlar eşliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesinin hizmet binası önüne yürüyen işçiler, başkanlık girişinde toplandı.

Sendikanın aldığı kararla yarım gün iş bırakan işçiler, burada bir süre "hak, hukuk, adalet" sloganı attı.

- İşe iade beklerken onlarca kişi işten çıkartıldı"

İşçiler adına basın açıklaması yapan Genel-İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız, "ilave tediye" gibi haklarını arayarak dava açan 50'ye yakın işçinin daha iş akitlerinin belediye yönetimi tarafından "verimlilik" ve "performans" gibi gerekçelerle feshedildiğini anımsattı.

İşten çıkarmaların anayasa ve kanunlara aykırı olduğunu ifade eden Yıldız, "İşçilerin bir kısmına davalarını geri çekilmesi karşılığında geri alınacakları söylenmiş ancak işçilerin bir kısmı davalarını geri çekmesine rağmen işe alınmamışlar, işçilere verilen sözler tutulmamıştır." dedi.

Arkadaşlarının derhal işlerine iade edilmesini istediklerini kaydeden Yıldız, şöyle konuştu:

"Ne yazık ki bu işten çıkarmalar sosyal demokrat bir anlayışla belediyeyi yönetme iddiasında olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşti. Bizler belediye yönetiminin yanlışını düzeltmesini ve atılan işçilerin geri alınmasını beklerken belediye yönetimi onlarca işçi arkadaşımızı da işten çıkarmıştır. Bu işten çıkarmalar işçiler hakkını aradığı için hak etmiş oldukları ikramiye alacaklarının ödenmesini sağlamak için dava açanların başına gelmiştir."

Basın açıklamasının ardından işçiler, yeniden iş başı yaptı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.