İzmir

Tire'de Küçük Menderes Karadenizliler Derneği açıldı

09:28 25 Ağustos 2017
Tire'de Küçük Menderes Karadenizliler Derneği açıldı

İzmir'in Tire ilçesinde yaşayan Karadenizliler, Küçük Menderes Karadenizliler Derneğini kurdu.

Derneğin açılışında konuşan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, kendisinin de baba tarafından Karadenizli olduğunu belirterek, bölge insanının özelliklerinden bahsetti.

Çiçek, "Şöyle etrafıma bakıyorum da hep işinde gücünde, çalışan dürüst insanlar görüyorum. Karadeniz'in ortak özelliği budur. Tabii başka bir takım özelliklerimiz daha var. Çabuk sinirleniriz, çabuk parlarız ama uzlaşırız." dedi.

Derneğin kurucu üyelerinden Emre Davutoğlu da dernek bünyesinde ulusal festivaller yapmayı hedeflediklerini, bu festivaller sayesinde hem Tire'nin, hem de Karadeniz'in adını duyurmak istediklerini kaydetti.

Derneğin bir diğer kurucu üyesi Yakup Aydın ise dernekte çeşitli etkinlikler yapacaklarını aktararak, gelecek günlerde tavla festivali düzenleyeceklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından, tulum ve kemençe eşliğinde Karadeniz'in yöresel oyunu horon tepildi.

Açılışa, Tire Belediyesi Meclis üyeleri Selman İçelli ve Mustafa Maltepe, CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Tire Orman İşletme Şefi Uğur Güler, Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı ve iş adamı Salih Atakan Duran da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.