İzmir

Büyük Zafer'in 95. yıl dönümü

22:29 30 Ağustos 2017
Büyük Zafer'in 95. yıl dönümü

İzmir Valisi Erol Ayyıldız tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu'nda düzenlenen resepsiyonda, davetlileri İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile eşi Dilek Didem Ayyıldız karşıladı.

Resepsiyona, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, İzmir milletvekilleri Atilla Kaya, Necip Kalkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile eşi Türkegül Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Güney Deniz Saha Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, bazı siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve daire amirleri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ile başlanan resepsiyonda İzmir Müftüsü Prof.Dr. Ramazan Muslu, şehitler için dua etti.

Resepsiyona, PKK'lı teröristlerce Diyarbakır'da şehit edilen polis memuru Tansu Aydın'ın Vietnamlı eşi Vu Thuy Tuong Vi Le Aydın, çocukları Alış ve Hakan Aydın ile beraber katıldı. Şehit polis ailesine gecede İzmir Emniyet Müdürü Aşkın eşlik etti.

Le Aydın, AA muhabirine, Türkiye'yi çok sevdiğini, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kutlandığı resepsiyona davet edilmesinin üzerine çocuklarıyla katıldığını söyledi.

Le Aydın, "Eşim şehit olduktan sonra çok üzüldüm. Bayramda eşim yanımızda yok, çocuklarımla zaman geçireceğim. Türkiye'yi çok seviyorum." dedi.

Gece için özel hazırlanan pasta 10. yıl marşı eşliğinde İzmir Valisi Ayyıldız ve gaziler tarafından kesildi.

Resepsiyon boyunca salonda Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkılar çalındı.

Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Recep, şehit ailelerinin yanına giderek hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.