İzmir

İzmir'in kurtuluşunun 95. yıl dönümü

11:04 09 Eylül 2017
İzmir'in kurtuluşunun 95. yıl dönümü

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Tarihimizin bu meşale kenti, cumhuriyetimiz ve değerlerinin bekçisi, büyük ve güçlü Türkiye hedefinin de tartışmasız en önemli parçasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Delican, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, İzmir'in sadece tarih sayfalarına adını altın harflerle yazdıran bir şehir değil, geleceğin ve medeniyet yolculuğunun da anahtarı olduğunu ifade etti.

İstiklal ve istikbal yürüyüşünün en önemli halkası olan İzmir'in emperyalizmin kirli ayakları altında ezilen vatan topraklarının kurtuluşu için gereken milli şuur ve ruhun dirilişine de öncü olduğunu kaydeden Delican, "Tarihimizin bu meşale kenti cumhuriyetimiz ve değerlerinin bekçisi, büyük ve güçlü Türkiye hedefinin de tartışmasız en önemli parçasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Samsun'a çıkaran, silah arkadaşlarıyla birlikte Anadolu'nun dört yanında milli mücadele ateşini yakmasının ilham kaynağı, itici gücü olan bu şehir onların emanetlerini büyük bir kararlılıkla taşımaya da muktedirdir." ifadelerini kullandı.

- "16 yıllık hizmet yolculuğumuzun tartışmasız durağıdır"

Delican, İzmir'in bugün ve gelecek için de büyük potansiyel taşıdığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İzmir, demokrasiyi, barışı ve özgürlükleri içine sindirmiş, 8 bin 500 yıllık zengin tarihsel ve kültürel birikimleriyle yüzünü her zaman aydınlığa dönmüş bir kent olarak, o gün nasıl ilklere imza attıysa, bundan böyle de atacaktır. Genetiğinde taşıdığı değerleri, hak ettiği kalkınma ve hizmet anlayışı ile bütünleştirebilmek için çalışıyoruz. İzmir Cumhurbaşkanımız için de, Başbakanımız için de ayrı bir öneme sahiptir. 16 yıllık hizmet yolculuğumuzun tartışmasız durağıdır."

Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla "Sabuncubeli Tüneli Işık Gördü" töreni yapıldığına değinen Delican, Yıldırım'ın İzmir'de bir kez daha heyecanla beklenen yatırımların düğmesine bastığını kaydetti.

Delican, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtuluşunu izlediği Sabuncubeli'nin tarihi bir gün daha yaşadığını, Başbakan Yıldırım'ın törene katılarak büyük zaferin son durağından medeniyete açılan bir kapıyı daha araladığını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.