İzmir

İzmir'deki cinsel taciz iddiasına ilişkin dava

16:01 11 Eylül 2017
İzmir'deki cinsel taciz iddiasına ilişkin dava

İzmir'in Bornova ilçesinde yaşamını yitiren 9 yaşındaki kız çocuğuna, vefatından önce cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Tuncay Ç, kız çocuğu Y.K'nin yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Tanık Ü.K, olay tarihinde Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çocuk psikiyatristi olarak görev yaptığını, mağdur kız çocuğu ve annesinin kendisine geldiğini, annenin görüşme sırasında çok kaygılı davranışlar sergilediğini, kızının da durgun olduğunu ve olayı anlatmak istemediğini belirtti.

Hastanede adli muayene raporlarını hazırlayan doktor olarak görev yaptığını ifade eden tanık, her vakaya 15 dakika ayırdığını, Y.K'nin kendisinden önce psikolog ve sosyal hizmet uzmanıyla görüştüğünü kaydetti.

Ayrıntıları hatırlaması için hazırladığı rapor kendisine gösterilen tanık Ü.K, "Raporda çocukta post-travmatik stres bozukluğu olduğu teşhisini koymuşuz. İlaç da başladığımı hatırlıyorum. Takip edilmesi için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine yönlendirmişim." dedi.

Ü.K, annesinin zorlaması ve kendisinin ısrarı üzerine kız çocuğunun olayı anlattığını söyledi.

Mahkeme heyeti, Y.K. ile görüşen psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının da dinlenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Bornova ilçesinde 21 Kasım 2016'da evinde fenalaşan 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Y.K, kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Arkadaşının dedesi Tuncay Ç'nin tacizine uğradığı öne sürülen, o günden sonra okula gitmeyen, psikolojik tedavi gören Y.K'nin, "duruşmada kendisini taciz eden kişiyle karşılaşacağı için yaşadığı stres ve korku nedeniyle kalp krizinden hayatını kaybettiği" iddia edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.