İzmir

Hobi olarak başladığı balıkçılık mesleği oldu

10:42 26 Eylül 2017
Hobi olarak başladığı balıkçılık mesleği oldu

İzmir'in Çiğli ilçesinde emekli olduktan sonra hobi olarak balık tutmaya başlayan 72 yaşındaki Önder Efe, geçim kaynağına dönüştürdüğü balıkçılığı 25 yıldır sürdürüyor.

Emekli olduktan sonra damadıyla Gediz Deltası'nda hobi olarak balık tutmaya başlayan Efe, haftanın 4 günü teknesiyle balığa çıkıyor.

Çevresindekilerin "dede" olarak seslendiği Efe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kahvede boş oturmaktansa bu işi yapmayı istedim. Benim damat da balıkçıydı. Ona eşlik edeyim derken 25 yıldır kendimi bu işin içinde buldum." dedi.

Balıkçılığın sabır işi olduğunu aktaran Efe, şunları kaydetti:

"Denizde öyle hep balık olacak diye bir şey yok. Hava durumu etkiliyor, dalgalar etkiliyor. Evden çıktım 'hadi balık avlayayım' diyemiyorsun. Buraya gelip suyu gördüğünde her şeyi anlıyorsun. Balıkçılar için 'rastgele' derler ya gerçekten öyle. Bizim öyle çok büyük teknelerimiz de yok. Çok dalgalı havalarda çıkamıyoruz. Bazen takımları atıyorum balık hiç olmuyor. Şans işi biraz da."

Ömrü yettikçe balıkçılık yapmaya devam edeceğini belirten Efe, aylık yaklaşık 2 bin lira kazandığını dile getirdi.

Sadece torunlarının değil beraber çalıştıkları arkadaşlarının da kendisine "dede" diye seslendiğine dikkati çeken Efe, "Ben buraya gelmeyince, buranın o kokusunu hissetmedikçe nefes alamıyorum. Mesela bende astım var. Buraya geldiğimde her şeyi unutuyorum. Balıkçılık benim için en güzel meşguliyet." diye konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.