İzmir

İZDOB perdelerini "Sevil Berberi" ile açıyor

17:34 03 Ekim 2017
İZDOB perdelerini "Sevil Berberi" ile açıyor

İzmir Devlet Opera ve Balesi, (İZDOB) 2017-2018 sezonunda perdelerini İtalyan besteci Rossini’nin klasikleşmiş operası "Sevil Berberi" ile açıyor.

İzmir Devlet Opera ve Balesinden (İZDOB) yapılan açıklamaya göre, İZDOB'da yeni sezon bu akşam 20:00'da Elhamra Sahnesi'nde büyüleyici ezgileri, ince ve eğlendirici müziği ile dünyada komik opera türünün en mükemmel örneklerinden biri olarak kabul edilen "Sevil Berberi" operası ile başlayacak.

Gioacchino Rossini'nin iki perdelik operasında biletler Elhamra gişelerinden ve www.biletiva.com adresinden temin edilebilir.

- Yeni sezonda yeni eserler

Öte yanan İZDOB bu sezonda 7 opera, 1 operet, 1 müzikal, 6 bale, 1 requiem, 1 dans tiyatrosu, 2 çocuk oyunu ve eğitim etkinlikleri izleyicilerle buluşacak.

Etkinlikler önceki yıllarda olduğu gibi Elhamra Sahnesi’nin yanı sıra Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Sabancı Kültür Sarayı, Atatürk Kültür Merkezi, Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İZDOB'un yeni sezonda sahneleyeceği yeni eserler arasında "Verdi Requiem", "Don Giovanni", "La Forza del Destino" (Kaderin Gücü) ve "Duvara Karşı" operaları ile "Bach & Minyatür" balesi yer alıyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.