İzmir

BASAM Başkanı Sait:

14:42 04 Ekim 2017
BASAM Başkanı Sait:

Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rıfat Sait, belediyelerde işe alınacak din görevlilerinin mülakatının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılması gerektiğini bildirdi.

BASAM Başkanı Sait, yaptığı yazılı açıklamada, belediyelerin din görevlisi alırken Diyanet İşleri Başkanlığı ile istişare yapması gerektiğini ifade etti.

Kamuya alınacak din görevlilerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca sınavdan geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Sait, şunları kaydetti:

"Belediyede işe alınacak din görevlilerinin işi bilip bilmediklerini belediye personel müdürlüğü değil Diyanet İşleri Başkanlığı imtihan edebilir, doğrusu da budur. Belediyede çalışan tüm din görevlilerini tenzih ediyorum aralarında işi bilen din görevlileri elbette vardır, ancak imam hatip veya ilahiyat mezunları dururken İzmir Büyükşehir Belediyesi başka okul mezunlarını din görevlisi olarak alırsa bu hem doğru hem de etik olmaz."

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen cami dışı din hizmetlerinin aktif hale getirilmesi gerektiğini aktaran Sait, Türkiye'de görev yapan binlerce imamın tek görevinin sadece namaz kıldırmak olmadığını vurguladı.

Vatandaşların din adamlarından yeterince istifade etmesi gerektiğini, imamların namaz vakitleri dışında da vatandaşla sohbet etmesi ve dini konulardaki sorularını yanıtlaması gerektiğini ifade eden BASAM Başkanı Sait, şöyle devam etti:

"Bugün bunu yapan bazı müftülüklerimiz var. Ancak bu önemli görev tüm Türkiye'de yaygınlaştırılmalıdır. Zamanında bu yapılsa FETÖ terör örgütünün gençlere verdiği zarar minimize edilebilirdi. Bu uygulamayla Türkiye'de maalesef imamlarla ilgili yanlış algıların da önüne geçilebilir. Maalesef bazı Türk filmlerinde imamlarla dalga geçilebiliyor. İmamlara karşı kötü bir algı oluşturulabiliyor. Bu algı düzeltilmelidir."

Sait, açıklamasında, İzmir'de mezarlık sıkıntısı yaşandığına da dikkat çekerek İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'e acilen yeni mezarlıklar kazandırmak zorunda olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.