İzmir

Alsancak Stadı inşaatına ruhsat verilmemesi

13:59 26 Ekim 2017
Alsancak Stadı inşaatına ruhsat verilmemesi

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Alsancak Stadı'nın yeniden en güzel şekilde yapılacağını bildirdi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Konak Belediyesinin Büyükşehir Belediyesinin otopark mevzuatını gerekçe göstererek Alsancak Stadı'na inşaat izin ruhsatı vermediğini anımsattı.

Stat projesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi otopark uygulama esaslarına aykırı olduğunun söylendiğini bildiren Temel, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Oysa, gerçek hiç de böyle değil. Alsancak Stadyumu, 'kompleks yapı' niteliğinde. Yani projede, futbol stadı dışında iş yerleri de var. Kompleks yapılarda İzmir Büyükşehir Belediyesi uygulama esaslarına göre stadın seyirci kapasitesine göre ayrı otopark hesabı, iş yerleri için ayrı otopark hesabı yapılıp farklı fonksiyonlardaki stat ve iş yerlerinin otopark sayılarını toplayıp kompleks yapının şu kadar otopark ihtiyacı var demek mümkün değil. Yani bu mazeret geçerli de değil, hukuki de değil. Peki öyleyse, Konak Belediyesi neden ve nasıl böyle bir karar alabiliyor? Bu sorunun cevabı basit. Karar, tamamen siyasi olarak alınmıştır. CHP’li belediye, hükümetimizin İzmir’e kazandıracağı stadı, diğer tüm projelerde olduğu gibi yaptırmama, geciktirme, sulandırma, zora koşmanın peşindedir."

Temel, Alsancak Stadı'nın İzmir futbolunun kalbi ve yuvası olduğunu belirterek, "Bu eser yeniden en güzel şekilde yapılarak İzmir futboluna kazandırılacak. Bundan başta 'Büyük Altay' taraftarları olmak üzere hiçkimsenin zerre kadar kuşkusu olmasın. Konak Belediyesi, ne kadar engellemeye çalışırsa çalışsın, başarılı olamayacak. Gerekirse, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız devreye girerek prosedürler tamamlanacak ve söz verdiğimiz gibi İzmir, Alsancak Stadı'na kavuşacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.