İzmir

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı

20:11 09 Kasım 2017
Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79.yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının tarihe düştüğü en önemli notun bir milletin birlik ve beraberlik ruhu taşıdığı sürece esir edilemeyeceği ve vatanının ele geçirilemeyeceği olduğunu bildirdi.

Delican, mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'ün ezilen, zulmedilen, haklarına göz dikilen her milletin sahip olmak isteyeceği bir önder olduğunu belirtti.

"Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının tarihe düştüğü en önemli not, bir milletin birlik ve beraberlik ruhu taşıdığı sürece esir edilemeyeceği, vatanının ele geçirilemeyeceği olmuştur." ifadelerini kullanan Delican, cepheden cepheye koşarak bize bu vatanı bırakanların torunları olarak sorumlulukların farkında olduklarını belirtti.

Delican, şunları kaydetti:

"Her ne olursa olsun, değerlerimize, haklarımıza ve bizi biz yapan tarihi, ahlaki ve toplumsal özelliklerimize sahip çıkarak çalışacak, hedeflerimizi büyüteceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan 79 yıl önce ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, dünyaya diz çöktürerek tarih yazan tüm kahraman şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.