İzmir

Rahimde sargı bezi unutan doktora meslekten 3 ay men

17:37 22 Kasım 2017
Rahimde sargı bezi unutan doktora meslekten 3 ay men

İzmir'de özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptığı sırada rahminde unutulan sargı bezi nedeniyle hayatını kaybettiği ileri sürülen kadının ölümünde ihmali olduğu iddia edilen doktora, İzmir Tabip Odasınca 3 ay meslekten men cezası verildi.

İzmir Tabip Odası, geçen yıl 23 Nisan'da özel bir hastanede sezaryenle doğum yapan Harika Kanık'ın ölümünde hata ve ihmali bulunduğu gerekçesiyle doktor Ü.Ç'nin 3 ay süreyle meslekten men edilmesi yönünde karar aldı.

Odanın kararında, "Ameliyat bölgesinde yabancı cisim unutulması ciddi bir özensizlik olarak değerlendirilmiş, hastanın vefatıyla sonuçlanmış süreçte Ü.Ç'nin hata ve ihmali olduğu kanaatine varılmıştır." ifadesine yer verildi.

- Olay

İzmir'de özel bir hastanede 23 Nisan 2016 tarihinde sezaryenle doğum yapan ve taburcu edildikten sonra sonra ağrılarının devam etmesi nedeniyle aynı hastaneye götürülen Harika Kanık (22) "durumunun normal" olduğu söylenerek geri gönderilmişti.

Doğumdan yaklaşık 6 ay sonra gittiği Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kanık'ın karın bölgesinde yoğun iltihap tespit edilmiş, ameliyata alınan genç kadının doğum sırasında rahminde unutulan sargı bezinin organlarına yapışarak vücudunda iltihaplanmaya neden olduğu belirlenmişti.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin raporunda, "rahimde 10x5x5 santimetre ebatlarında yabancı cismin (sargı bezinin) bulunduğu, iltihabın geniş bir alana yayıldığının tespit edildiği, farklı uzman doktorların da ameliyata dahil edildiği" bilgisine yer verilmişti. Raporda, operasyonla Harika Kanık'ın rahminin tamamı ve idrar kesesinin bir bölümünün alındığı, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Kanık'ın, vücuduna yayılan iltihabın hayati organlarda yarattığı tahribat nedeniyle 23 Ekim'de vefat ettiği belirtilmişti.

Harika Kanık'ın eşi Figani Kanık sorumluların cezalandırılması için tazminat ve ceza davası açmıştı.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.