İzmir

Sırp komutan Mladic hakkında verilen karar

21:57 22 Kasım 2017
Sırp komutan Mladic hakkında verilen karar

Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rıfat Sait, "Bosna Kasabı" olarak bilinen eski Sırp komutan Ratko Mladic hakkında verilen müebbet hapis cezasına ilişkin, Lahey'de daha önceden yargılanan Milan Babiç, Slavko Dokmanoviç ve Slobodan Miloşeviç'in ölümlerinin şüpheli olduğunu belirterek benzer olayların Miladiçte de yaşanabileceğini ifade etti.

Sait, yaptığı yazılı açıklamada, Mladic'in ömür boyu hapse mahkum olduğunu hatırlatarak, bundan sonraki süreci içinde Boşnakların da bulunduğu bir denetim grubunun takip etmesi gerektiğini kaydetti.

Srebrenitsa Katliamı'nın yaşandığı süreçte Türkiye'nin başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olması halinde katliamın yaşanmama ihtimalinin olduğuna değinen Sait, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Lahey'de daha önce benzer suçlarla yargılanan üç insanlık ve savaş suçlusu Sırp kasabının ilginç bir şekilde ya intihar etti ya da hücrelerinde ölü bulundu. Benzer bir intihar olayı yeniden yaşanabilir. Daha da önemlisi, tüm bunlar sözde intihar ve düzmece bir tiyatro olabilir, bu ölümler şüphelidir ve mutlaka araştırılmalıdır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.