İzmir

İzmir'de 2 kardeşin hayatını kaybettiği yangın

12:45 29 Kasım 2017
İzmir'de 2 kardeşin hayatını kaybettiği yangın

İzmir'in Buca ilçesinde evde çıkan yangında 8 yaşındaki Helen ve 1 yaşındaki Emir Çelen'in ölümüne neden oldukları iddiasıyla yargılanan 3 kişi hakkında verilen beraat kararı bozularak davanın yeniden görülmesi hükmedildi.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, 7 Aralık 2015'teki yangında hayatını kaybeden 2 kardeşin ölümüne ilişkin yargılanan çocukların annesi Arife Çelen, babası Ferhat Çelen ile Kaan Kadir Kirik hakkındaki beraat hükmünün bozulmasına karar verdi.

Dairenin kararında suç ve hüküm tarihlerinde 15 yaşından küçük olan Baran, Arda ve Ata Çelen'in anne ve babasının sanık olması nedeniyle mağdurları temsilde menfaat çatışması bulunduğuna işaret edilerek, şöyle denildi:

"İzmir Bölge Adliye Mahkemesi ilgili kanuna göre mağdurlara bu davaya ilişkin olarak temsil kayyımı tayin ettirilmesi, kayyımın şikayet ve katılma konusundaki beyanının alınmasının, ardından hüküm kurulması, gerekirken eksik araştırma ile yazılı şekilde hüküm kurulduğu, mağdur Arda Çelen ile tanıklar Ayhan Çamurlu ve Adem Çakır'ın soruşturma ifadelerine neden itibar edilmediğinin karar gerekçesinde tartışılmadığı ve eksik araştırma yapıldığı gerekçesiyle kararı bozdu."

Kararın bozulmasının ardından dava önümüzdeki ay yeniden görülmeye başlanacak.

- Olay

İzmir'in Buca ilçesinde 7 Aralık 2015'te tek katlı binada çıkan yangında evde bulunan 5 kardeşten 8 yaşındaki Helen ile 1 yaşındaki Emir Çelen hayatını kaybetmiş, Ata (4), Baran (7) ve Arda Çelen (8) ise kendi imkanları ile kurtulmuş komşularınca hastaneye kaldırılmıştı. Yangına ilişkin olarak anne Arife Çelen, ayrı yaşayan baba Ferhat Çelen ile Kaan Kadir Kirik gözaltına alınmıştı. Haklarında dava açılan tutuklu sanık Kaan Kadir Kirik ile tutuksuz yargılanan çocukların annesi Arife Çelen ile babası Ferhat Çelen 31 Mart'ta görülen karar duruşmasında beraat etmişti. Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki son duruşmada verilen beraat kararını temyiz etmişti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.