İzmir

Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım'a "Yılın Bürokratı" ödülü

15:25 29 Kasım 2017
Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım'a "Yılın Bürokratı" ödülü

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından "Yılın Bürokratı Ödülü", Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'a verildi.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan açıklamaya göre, Yıldırım'a, Turco Vision 2016 organizasyonunda 'turcomoney' tarafından 'Türkiye'ye ve Dünyaya Değer Katanlar Ödülü' verildiği hatırlatıldı.

Yıldırım’a bu yıl ise Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından "Yılın Bürokratı Ödülü" verildi.

2016 yılı ekim ayında Eximbank Genel Müdürlüğü’ne geldiğinde Türkiye ihracatının yüzde 22.9’unu finanse eden Eximbank’ı bir yılda Türkiye ihracatının yüzde 26’sını finanse eden görünüme kavuşturan Yıldırım, 2017 yılının ilk on ayında 20,4 milyar doları kredi, 12 milyar doların üzerinde de sigorta desteği olmak üzere toplam desteğini yıllık bazda 32,5 milyar dolara yükseltti.

Türk Eximbank, Adnan Yıldırım’ın Genel Müdürlüğü döneminde toplam müşteri sayısı ekim sonunda, yıllık bazda yüzde 15 artarak, 8.789’a ulaştırdı. Daha fazla ihracatçıya ulaşılması amacıyla banka şube sayısını da arttıran Eximbank 2017 yılında toplamda 11 ilde şubeleşmesini tamamlarken, 20 büyük ilde ve Organize Sanayi Bölgeleri’nde irtibat büroları açarak ihracatçılara ulaşır konuma geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Yıldırım'ın, Maliye Bakanlığı'nda Daire Başkanı, Ekonomi Bakan Yardımcısı, Eximbank Genel Müdürü olarak ihracat dünyasına bir ömür başarıyla hizmet verdiğini kaydetti.

Yıldırım'ın yaptığı hizmetlerin takdir görmesinin mutluluk verici olduğunu belirten Ünlütürk, "Egeli ihracatçıların KDV iadelerinde yaşadığı sorunlar başta olmak üzere Kamu kurumları ile sorunlarımızın çözümünde Sayın Adnan Yıldırım çok güzel bir köprü görevi yürüttü. Bugün ise Türkiye geneli ihracatçılarımız finansman ihtiyaçlarının karşılanması için kurulan Türk Eximbank'ta başarılı çalışmalar yürütüyor. Kendisine emekleri için ihracat dünyası olarak teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.