İzmir

İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı

19:28 29 Kasım 2017
İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, uluslararası pazarlara açılmak için Türkiye ve Yunanistan'ın ortak hareket edebileceğini, turizm paketi hazırlanarak iş birliği yapılabileceğini söyledi.

Papoulia, İzmir Ticaret Odasının (İZTO) kasım ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, kentin tarihi kıyısının ortaya çıkmasında katkıda bulunan İZTO'nun yeni binasına hayırlı olmasını diledi.

İZTO'nun iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesindeki katkılarına dikkati çeken Papoulia, ekonomik ilişkilerin güçlenmesiyle iki ülke halkının daha da yakınlaştığını belirtti.

Papoulia, İzmir'de görev yaptığı 19 aylık görev süresince verdikleri vize sayısının 100 bini aştığına işaret ederek, "2017 yılında vize sayısı 60 bini geçecektir ve 2016'ya kıyasla yüzde 20, 2015'e kıyasla yüzde 30 artış kaydedilecektir. Genel olarak 2016-2017 iki yıllık süreç, 2013-2015 yılları arasındaki üç yıllık döneme göre kümülatif olarak çok daha yüksektir. 2017 verilerine göre, kıyıda yaşayan Türkler Selanik ve Atina destinasyonuna ilgi gösterdi, Yunanlılar ise Efes ve Ayvalık'ı ziyaret etti." dedi.

Ege'nin her iki yakasının ortak çıkarları doğrultusunda iş birliği yapılabileceğini aktaran Papoulia, "Büyük uluslararası pazarlara açılmak için iki ülke arasında ortaklıklar yapılabilir, Yunanistan ve Türkiye, Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve Çin'e yönelik gelir düzeyi yüksek turistlere hitap eden ortak turizm paketleri hazırlanmasında iş birliği yapabilirler." ifadelerini kullandı.

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZTO'nun yeni binasını çok beğendiğini ve İZTO'ya yakışan bir bina olduğunu söyledi.

Konak tarafında yapılan tramvay hattında ocak ayında deneme seferlerine başlanacağını ve şubat ayında da seferlerin yapılacağını anlatarak, taşınan insan sayısının 700 binden 800 bine çıkacağını aktardı.

Kocaoğlu, 1,5 milyar lira harcayarak gerçekleştirecekleri Büyük Körfez Projesi'nin geleceğinin, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülen Körfez Geçişi Projesi'yle doğrudan ilgili olduğunu söyledi.

- "TOBB tekrar 'Nefes Kredisi' organize etmeli"

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Para Politikası Kurulu faiz oranlarında değişiklik yapmadığını anımsatarak, buna karşın piyasa faizlerinde artış yaşandığını aktardı.

Demirtaş, şunları kaydetti:

"10 yıllık tahvilin faizi yüzde 13 seviyelerinde. Mevduatlarda yüzde 15, kredilerde yüzde 17 konuşuluyor. Bireysel kredi talebinde güçlü bir seyir var. Ama üyelerimiz kredi alamıyorlar. Yine nefesleri kesildi. TOBB tekrar 'Nefes Kredisi' organize etmeli. Bizim inşaat nedeniyle paramız kalmadı. Ama özveriye hazırız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.