İzmir

Güzelbahçe belediye başkanına silahlı saldırı

00:05 03 Aralık 2017
Güzelbahçe belediye başkanına silahlı saldırı

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin silahlı saldırı sonucu yaralanmasına ilişkin, "Şüphelileri yakalamak için arkadaşlarımız çalışıyor, inşallah kısa sürede yakalayacağız." dedi.

Aşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin silahlı saldırı sonucu yaralanması nedeniyle üzgün olduklarını dile getirdi.

İnce ile görüştüğünü ve durumunun iyi olduğunu aktaran Aşkın, "Şüphelileri yakalamak için arkadaşlarımız çalışıyorlar, inşallah kısa bir sürede yakalayacağız. Şu anda gözaltına alınan kimse yok." diye konuştu.

- "İlerleyen saatlerde olay aydınlanacak"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin tedavi gördüğü 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelerek sağlık durumu hakında bilgi aldı.

Bayır, burada yaptığı açıklamada, saldırının saat 22.00 sıralarında olduğunu öğrendiklerini belirterek, şunları aktardı:

"Güzelbahçe'de evine doğru hareket eden Sayın Belediye Başkanımızın silahlı saldırıya uğradığını, 3 el ateş edildiğini, bunlardan bir tanesinin ayağına isabet ettiğini öğrendik. Allah'a şükür ki yaşamsal bir probleminin olmadığını biliyoruz. Henüz saldırıyı yapan kişinin kim olduğu belirlenemedi. Sayın İl Emniyet Müdürümüz Hüseyin Aşkın da bizzat gelerek belediye başkanımızla görüştü. Bizim için sevindirici olan başkanımızın hayati tehlikesinin olmaması."

Bayır, "İlerleyen saatlerde bunun siyasi mi, ticari mi farklı bir konumu olduğunu hep birlikte bekleyip göreceğiz." dedi.

Saldırının duyulmasının ardından CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Musa Çam, CHP'li belediye başkanları ve ilçe kaymakamı hastaneye gelerek İnce'nin sağlık durumu hakında yetkililerden bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.