İzmir

FETÖ sanığına 9 yıl 9 ay hapis cezası

16:09 05 Aralık 2017
FETÖ sanığına 9 yıl 9 ay hapis cezası

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan tutuklu sanık 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık Servet Akoğlan ve avukatı hazır bulundu.

Tanık olarak ifade veren R.A.V. bir süre FETÖ yapılanmasında sohbet ablası olarak görev yaptığını belirterek sanık Akoğlan'ın da örgüte yapılacak yardımları yönlendirdiği ve organizasyonları koordine ettiğini ileri sürdü.

Akoğlan'ın kadınlardan sorumlu olduğunu ileri süren R.A.V. bu işi gönüllü yaptığını düşündüğünü ancak daha sonra bu sorumluluğu karşılığında maaş aldığını öğrendiğini söyledi.

İddia makamı verdiği mütalaasında, Akoğlan'ın KHK ile kapatılan derneğe üye olması ve bir süre yönetim kurulu üyeli yapması, eşinin üzerine kayıtlı ancak kendisinin kullandığı GSM hattında örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve 4 bin 476 kez bağlantı kurulduğu belirtilerek "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılması istendi.

ByLock kullanmadığını iddia eden Akoğlan, suç işlediğini düşünmediğini, kimseyle kavga etmediğini, kimseye silah doğrultmadığını beyan ederek, "Terör örgütünün ne olduğunu bile bilmiyorum. Bunları bilseydim zaten bu yapı içerisinde yer almazdım. 2011'de bu yapı terör örgütü değildi. Geçmişe dönük yaptıklarım suç olarak kabul ediliyor. 11 aydır tutukluyum. İki çocuğum var. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, Akoğlan'ın FETÖ/PDY mensubu olduğuna kanaat getirerek 9 yıl 9 ay hapis cezasıyla mahkum edilmesini kararlaştırdı.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, KHK ile kapatılan Öze Doğru Derneğine yönelik operasyon kapsamında Servet Akoğlan, Kasım 2016'da gözaltına alınmıştı.

Cumhuriyet savcısı, Akoğlan hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açmıştı. ​

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.