İzmir

Çift haneli büyümenin yankıları

10:23 12 Aralık 2017
Çift haneli büyümenin yankıları

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, çift haneli büyüme oranının ekonominin bütün aktörleri adına önümüzdeki döneme yönelik motive edici bir gelişme olduğunu belirtti.

Ülkü, yaptığı açıklamada Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yılın üçüncü çeyreğine ilişkin ekonomik büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Çift haneli büyümenin Türkiye adına çok sevindirici bir gelişme olduğunu aktaran Ülkü, 3'üncü çeyrekte yalnızca iç talebin değil aynı zamanda dış talebin de büyümeye ciddi bir şekilde katkı verdiğine dikkati çekti.

Türkiye ekonomisinin toplu olarak bir büyüme kaydettiğini vurgulayan Ülkü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yatırımlardaki artışın yalnızca inşaat sektörü yatırımlarından kaynaklanmaması, sanayi sektörü adına büyük önem arz eden makine ve teçhizat yatırımlarının da yüzde 34 oranında artış kaydetmesi Türkiye ekonomisi adına sevindirici bir gelişmedir. Yatırımlardaki artışın sürmesi, reel sektörün ekonomiye olan güveninin sürdüğüne işaret etmesi bakımından da oldukça önemli bir gelişme olmuştur. Çift haneli bu büyüme oranı, ekonominin bütün aktörleri adına önümüzdeki döneme yönelik motive edici bir gelişme olarak da ilave bir ehemmiyet arz etmektedir."

Ekonominin ilerleyen dönemlerde de büyümeye devam etmesini beklediklerini de bildiren Ülkü, yıl sonunda yüzde 7'nin üzerinde büyüme oranı yakalanacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.