İzmir

DEÜ'de Bilim Kurgu Öykü Yarışması

14:44 13 Aralık 2017
DEÜ'de Bilim Kurgu Öykü Yarışması

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen "tıp ve sağlık" temalı Bilim Kurgu Öykü Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllerine kavuştu.

Dekan Prof. Dr. Oğuz Dicle, Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenindeki konuşmasında, hayal kurma becerisinin insanoğlu için büyük önem taşıdığını belirtti.

Günümüz insanının çağdaşlarından bir adım öne geçmek için yaratıcı olması gerektiğine işaret eden Dicle, "En büyük sermaye yaratıcılık. Fark yaratabilmeniz için inovasyon gerekiyor. Bu da yetenek olarak doğumla beraber geliyor, gelişime de çok açık. Çevre koşullarından etkileniyor, antrenmanla geliştirilebiliyor. Biz de öğrencilerimizin hayal gücünü, yaratıcılık kapasitesini geliştirebileceği umuduyla yarışmayı düzenledik." dedi.

Konuşmanın ardından, jüri tarafından birinciliğe layık görülen Eda Tutku Elmakuşağı, ikinci olan Ayşenur Çam ve üçüncülüğü elde eden Ahmet Burak Kale, Dekan Dicle'nin elinden ödülünü aldı.

"Özgür Kalp" adlı bilim kurgu öyküsüyle birinci olan Elmakuşağı'na bin liralık burs, dereceye giren diğer öğrencilere de kitap verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.