İzmir

İİT'nin Kudüs kararına destek

16:53 14 Aralık 2017
İİT'nin Kudüs kararına destek

İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'nde alınan "Doğu Kudüs Filistin'in başkentidir" kararını desteklediği belirtildi.

Rektörlükten yapılan açıklamada, üç semavi dinin kutsal mekanlarının bir arada yer aldığı Kudüs'ün kutsiyetinin müdafaası ve tarihi statüsünün muhafazasının sadece Müslümanlar için değil, tüm insanlar için önemli bir görev olduğu ifade edildi.

Kudüs'te Filistin'in BM kararlarıyla tasdik olunmuş haklarını yok sayan her adımın, farklı dinlere mensup insanların bir arada yaşama idealine vurulmuş çok ağır bir darbe olduğu kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıma kararı, sadece BM kararlarına değil, Kudüs'ün kadim karakterine de aykırıdır. Kudüs Müslümanlar için ilk kıble ve miraçtır. 'Filistin'in başkenti Doğu Kudüs'tür' kararını destekliyoruz. Şartlar elverdiğinde Doğu Kudüs'te üniversitemiz ortak eğitim programları ile o yörenin gençlerine eğitim vermek için tüm imkanlarını seferber edecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.