İzmir

DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Çelik:

14:42 30 Aralık 2017
DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Çelik:

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, bazı basın organlarında yer alan "üniversitede görev verdiği kişilerle bir şirkette ortak hisse sahibi olduğu" iddialarına tepki gösterdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, haberlerin gerçeği yansıtmadığını, kendisi ve üniversiteyi karalama maksatlı olduğunu ve doğruluğu araştırılmadan yapıldığını belirtti.

Haberlerin üniversiteyi itibarsızlaştırma çabasının bir parçası olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Haberlerde ve köşe yazılarında resmi olarak bitmiş bir şirket ortaklığının kullanılmaya çalışılması düşündürücüdür. 1996 yılında Net Tarım ismiyle kurulan şirket, 2013 yılında Net Enerji ismini almıştır. Adı geçen firmayla ilgili olarak gerçeği yansıtmayan yalan yanlış haberlerle algı oluşturulmak istenmektedir. Haberlerde ismi geçen üniversitemiz mensupları, hiçbir hisse talebinde bulunmamış ve ayrıca hisselerinden de feragat ederek noter kanalıyla ortaklıktan ayrılmışlardır. Bu durum hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı detaylı bir şekilde bilgilendirilmiştir. Üniversitemizi zan altında bırakacak yazıların kaleme alınmasının bizi yıpratma ve yıldırma çabasından başka bir şey olmadığının farkındayız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.