İzmir

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Öziçer:

15:07 04 Ocak 2018
Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Öziçer:

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (DAUM) müdürlüğü görevinde yapılan değişikliğin bir görevden alma niteliği taşımadığını belirterek, bu görevin bir bayrak yarışı olduğunu söyledi.

Öziçer, şubede düzenlediği basın toplantısında DAUM'un yönetmeliği gereği 3 yıllık görev süresi dolan Hasan Sözbilir'in yerine 26 Aralık 2017'de Orhan Polat'ın atandığını kaydetti.

Polat'ın müdürlük görevini layıkıyla hak ettiğini ifade eden Öziçer, Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Alim Murathan'ın Polat'la ilgili mesnetsiz iddialarda bulunduğunu belirtti.

Öziçer, DAUM müdürlük görevinin bir bayrak yarışı olduğunu aktararrak, "Bayrak jeoloji mesleğinde uzman olan bir öğretim üyesinden jeofizik mesleğinde uzman olan Polat'a geçmiştir. Kişisel hırslar ve bilim dışı kaygılar bir tarafa bırakılarak herkesin DEÜ Rektörlüğünün liyakatli kararına saygılı olması gerekmektedir. Üyemiz Polat'ı terbiye sınırlarını zorlayan ifadelerle eleştirmeyle çalışan Alim Murathan'ı şiddetle kınıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.